ät mindre kött


Den här videon mot att äta kött är rätt så bra, visst finns det en del dåliga argument där såsom galna kosjukan. Men det jag vill påpeka är att vi borde äta mindre kött för miljöns skull. Kankse äta lite kött högst en gång om dagen o då äta det bästa köttet möjligt? som tex någon fisksort det finns gott om.

För faktum är att maten djuren får: fraktas långt o släpper ut mycket co2 och det är oftast gjort på råvaror som vi hade kunnat äta ändå. Så ät mindre kött! Jag är inte emot att man äter kött, men jag tycker vi äter alldeles förmycket med tanke på att det är det sämsta man kan äta ur miljösynpunkt.


Nya kläder!

Igen? säger alla, och ja igen! Jag är ju galen i kläder och jag har precis upptäckt tradera! Där säljer de nya japanska kläder, o jag som älskar japanska kläder.. har endast köpt det i london innan ock så har jag nosat lite på www.asiajam.com men känns lite knepigt o beställa från usa. Men tradera e kul o lite spännande med budgiving.

image97


Den här söta klänningen fick jag för 250 kr. Den kan möjligtvis va lite liten men då får jag sy om den lite.

image98

O denna snygga sjömansklänning lyckades jag få för bara 92 kr. Lycka! bilden är inte så snygg men jag tror den ser bra ut på.

don juan demarco

image95

Såg don juan demarco igår. I huvudrollen är allas vår älskade Johnny depp, haha! Var en riktigt bra film! Feelgood skulle jag kalla den, glad och fin rätt igenom. Men eftersom den hadlade om don juan e det en del sexsnack o sexscener, så inget för de som är känsliga mot sånt, haha! Nä men av mig får den högsta betyg, mysig och Johnny depp gör som vanligt en skitbra skådespelarinsats. Tummen upp!

Christian lacroix

Bara för det så fick jag insperation. En av mina favoritdesigners finns på laredoute, så det är allti kul o gå in o kolla på Christian lacroix grejer där, om man ändå vore rik kunde man handla lite, men men så rik är jag inte. Men i framtiden kankse ;)

image91
Den här kappan tillexempel, en av världens snyggaste kappor. Ge mig 2500 så kan jag köpa den ;)

image92

Precis en sån stor o fin väska jag skulle behöva!

image93

så söta


image94


Och avsluta vill jag göra med detta underbart galna lilla djur. Passar bra som inspiration till mitt 3dim egetarbete där jag skall göra nåra mjukfigurer. Helt underbart. Christian Lacriox = fantastisk designer

slö

vet jag borde skriva nått bra men är lite slö, har även en del idétorka. Håller på med inträdesprover massa, ni kommer få se dem när dom har bedömts...

Middag

image90

Min bok om apelsinlunden jag pratat om förut innehåller även recept. Emil i jag hade mysmiddag härromdagen. Vi lagade pasta med apelsinbacon. Jummie säger jag bara. Det är en form av tomatsås med bacon osså har man i rivet skal och saften av 1 apelsin. Och det ger det värkligen en kryddig och exotisk smak. Var jättegott.

Du behöver:
4 stora tomater
1 lök
1morot
1bit selleri
60g bacon
1 apelsin
pasta
salt och peppar

Gör såhär: Doppa tomaterna i en kastrull med kokande vatten, skala dem sedan. Ta bort kärnorna och hacka i bitar. skala och hacka, löken, moroten och sellerin. Hacka baconen. Stek alting tillsammans med olivolja. salta och pepra o låt koka i 10 min, ha sedan i det rivna skalet och saften från apelsinen.

1408

image88

Såg 1408 med emil, härromdan. Läskig! vi böjade se på kvällen men fick se klart på dagen, jag är så klen när det gäller skräckisar. Men den här var bra och välgjord! Så jag är glad att jag blev övertalad o se den. Filmen har en svensk regissör,Mikael Håfström, vilket är roligt, inte ofta man får se riktiga hollywood filmer med svensk regissör.
John Cusack va jättebra som huvudrollen Mike Enslin. O samuel L jackson var också med för ovanlighetens skull, undra hur många filmer den männsikan gjort!? filmen var bra hursomhelst, o läskig!

the room is motherfucking evil...

Bara en bok till...


image87


Köpte en bok till på bokrean idag, blev nämligen kär i den. Superfin! Är en bok om fotografen Mario Clementi som ärver en apelsinlund på cicilien han och hans fru Eva Clementi åker dit och där får de träffa bonden som sköter om lunden. Eva dokumenterar apelsinlundens historia medanans Mario fotograferar. Boken är jättefen och bilderna är fantastiska.
Dessutom så drömmer jag själv om att bo vid medelhavet och jobba som europeik frilansare där.

Bokrea!

Var på bokrean en sväng idag, gjorde några fina fynd.

image83
Monet - näckrosor av: Charles F. Stuckey
En otroligt vacker claude monet bok. Jag som älskar monet, har alltid gjort. Det är ett sånt lugn i hans målningar, de är så vackra.


image84
Blow up. av: Helene schmitz och Jessica clayton
En jättefin bok med Helene schmitz blow up fotografier av blommor, den rekomenderar jag värkligen, en jättefin bok. här är hennes hemsida  
http://www.heleneschmitz.se/

Och två kokböcker hittade jag med, en med nyttig mat och en med Indisk mat, jummie :)

dagen efter

Det var riktigt kul igår. Och som vanligt är man trött dagen efter.
Först förfestade vi, vilket som vanligt brukar vara den roligaste delen av kvällen. Och sen var det underbar på mårtensson med dans, dans,dans. Alla var vi var festfina och drinkarna var goda, en lyckad kväll.

Hade riktigt höga skor, väldigt snygga och kul att inte känna sig så kort för en gångs skull. Har inte riktigt vågat ha sådana ute annars. Men det gick bra igår till ungefär en halvtimme innan det var dax att gå då fick jag ont, o lilltån skavde med. Sen skulle emil o jag gå hem till honom i regnet, aj aj! o sen när jag skulle hem idag så var det rätt plågsamt att gå till bussen. Skulle köpt party feet som jag tänkt mig från början.

image86