Jag



En liten lista på saker jag tycker är härliga!

  • Först och främst så är det ju Emil, vänner och familjen som är bäst! Finns inget bättre än att umgås med dem. Jag måste erkänna att jag har ett mycket stort socialt behov och jag har svårt för att vara ensam hemma, tur att jag har katterna! Jag är också ofta lat för att ta mig iväg och träffa kompisar här i gävle, det är inte bra så det måste jobbas på!Men fika, festa, ha filmkväll och umgås är bäst!
  • Katterna och djur! Jag älskar djur i största allmänhet. Nu bidde det så att katter passade mig bäst. Jag älskar katter och dess mysighet. Det känns dock som att jag skulle kunna ha massor av både katter och hundar, men det skulle jag nog inte orka med. Ceasar och pallas får räcka för nu. Men hade jag inte satsat på konstnärliga ämnen hade jag nog velat arbeta med djur, veterinär kanske. Jag erkänner även att jag älskar att se på animal planet!
  • Kläder och vintage! Jag älskar kläder, det är nog ett av mina största intressen, just nu är jag extremt inne på vintagekläder! Alltså lite finare kläder från 40-70 talet, det är så kul att försöka få tag i fina sådana. Det är ofta välsydda och mycket vackra.
  • Tv serier! Twin peaks, how i met your mother, true blood, scrubs, dexter, 24, heroes, arkiv x,  simpsons, futurama, sex and the city, that 70ties show, rome, prison break, weeds, south park, family guy. Jag kommer säkert komma på fler sen, men jag älskar tv serier!
  • Utomhus! Jag älskar naturen på sommaren när det är varmt och grönt ute. Bäst är stranden såklart. Känner ett enormt behov av att var ute när det är fint väder, synd att man inte är liten längre och kan springa runt och leka.
  • Mat och pyssel! Det är jättekul att handla mat, laga mat och prova på nya rätter. Fats bara om man är pigg. Att pyssla såsom att pärla är mysigt och avkopplande, det gör jag för sällan.
  • Rita, måla, illustrera, serier! Det är självklart jag älskar detta, men det blir ju tyvärr mer och mer som ett jobb ju högre nivå du kommer med detta. Men det är ett kul jobb och fortfarande ett intresse!

Twin peaks







Har börjat se om en av mina favoritserier, Twin peaks. Det finns få saker som man känner sig helt förtrollad av, och Twin peaks är en av dem. 

Den känns lika bra nu som sist jag såg den. 
Det är en väldigt snygg serie, David Lynsh har värkligen tänkt till. Den följer en stil och karaktärerna är snyggt klädda. Min favorit är Audrey, hon har en jättefin stil att inspireras av. Den roligaste karaktären är såklar agent Cooper, ingen är så entusiastisk som han. 

Jag blir alldeles nostalgisk av att se den igen, så om ni  inte har sett den. SE SE SE! Nån dag ska emil och jag göra Twin peaks körsbärspaj, mums! 






klänningen



Här är en av vintagefynden jag inskaffade på Beyond retro. Lite längre än vad jag vabligtvis gillar men blev så förtjust i den i övrigt. Lite marin med underbart mönster! Ska snart lägga upp den orange med den e nog lite mer 60-tal i stilen. Skärpet är från h&m.

Stockholm

Efter norrtälje for vi till stockholm och bodde hos mina kusiner. Innan mina föräldrar åkte var vi på skogskyrkogården och tittade till mormors grav, den kyrkogården är så otroligt vacker! 
Det var spx mässa i helgen och comic royale var där och sålde serier, de kostar 70 kr om ni är intresserade. Och då får ni massa fina serier för pengarna! Så många klasskompisar var iaf i stockholm och det kryddade till det hela lite extra.

På lördagen var jag och emil i gamlastan och sen på sergels torg. I gamlastan kollade vi på serier och vid torget kikade jag in på beyond retro och hittade en jättefin orange klänning, bilder kommer sen.
Sen strosade vi runt på mässan och köpte oss ett par serier, jag hittade söta inspererande djurserier.
På kvällen lagade vi mat med vår kusin hanna och umgicks sedan med henne och Jocke. Sen så åkte till retro och skulle förfesta, men det blev det ända för festen i rådhuset var tydligen inge bra, så vi sket i den. Men trevligt var det.

På söndagen gjorde vi samma stanrunda en gång till! Gamla stan och sen beyond retro. Denna gång fikade vi och käkade kebab, mys med älsklingen! Jag hittade en sailor klänning på beyond retro, bilder kommer sen. 


älsklingen i gamlastan


jag i gamlastan



Norrtälje

I torsdes kom pappa och farmor hit och hälsade på. Det var jättemysigt! Vi gick på stan och i bolongeskogen, vi fikade och åt pizza, vi spelade buzz och guitarhero. Allt var jättekul, och farmor var riktigt bra på buzz! På kvällen åkte vi med dem till norrtälje och hämtade upp mamma påvägen som varit på kurs i uppsala. 

Vi spenderade fredagen i norrtälje, och det blev en dag av totalt lugn. Man har inget särskillt för sig och inte tillgång till dator och tv på samma vis. Så man promenerar i det fina vädret, umgås, ritar och läser. Och farmor är så go och rar och pysslar om och ger en mat hela tiden.

 
vårpromenad


vi träffade en söt häst


och hoppade omkring


det var fullt av underbara vit och blåsippor

= vårglädje!

Storstädat!




Jag och lilla Pallas Athena på balkongen

Nu har jag storstädat här hemma. Pappa och farmor kommer och hälsar på imrogon :D och eftersom pappa är allergisk mot katter så har jag nu dammsugit riktigt noga, och damtorkat. Har tillomed dammsugit gardinerna! Duktiga mig! Mycket mys med lilla pallas idag. Hon är värkligen fin. 

Hon och Ceasar ryker ihop en del men på det hela tycker jag att han accepterar henne bra. 
Problemet är bara att han är såmycket större än henne och dominant. Så han slåss gärna o biter och sparkar henne, det är bara på lek.. men tänk om han lyckas skada henne ändå. Och vi som ska bort i helgen :S hon är ju så liten...

Pallas

Här har vi lilla Pallas Athena, eller bara pallas kommer hon nog kallas. Lyckades ta lite foton idag.



copyright anna werle

Katt idag!

Idag har vi hämtat hem kisen, vi fick oss en trevlig road trip. Han vi köpte henne av bar mycket trevlig och martina och effe var med. Vi såg många djur på vägen och vi tog en fika i öregrund. Vi hade tänkt kalla henne medusa, men det kändes inte rätt. Så pallas blir det som i Pallas Athena. Ordentliga bilder kommer imorgon!



Deviant art



Skaffat Deviantart, så om någon vill se lite av mina bilder och serier kan ni gå in och kika.
Http://Annwer.deviantart.com

Den kommande veckan.

Det händer mycket skoj den närmsta veckan.

  • Imorn på dagen får vi äntligen våra colic royale böcker där vi har våra serier med.
  • Imorn kväll ska vi åka och hämta den nya katten, ska blir så härligt med en liten tuss till här hemma. Så kan dom underhålla varandra med när man själv är trött.
  • På torsdag kommer pappa hit, då får han se Gävle. På kvällen följer jag och emil med till Farmor där vi ska stanna tills på lördag.
  • På lördag följer vi med mamma och pappa till stockholm, där ska emil och jag sova hos mina kusiner. Det är spx mässa där comic royale ska vara med.
  • På kvällen är det stor spx fest på kulturhusets tak på sergelstorg. Stort och coolt, med sådant. Det blir party för hela slanten!
  • Sen blir det även lite shopping i stockholm.
  • Jag skall jobba med strippar under veckan, vilket känns skoj.



Mer vintage!

Har vunnit dessa underbara klanningar pa tradera 

 
 



 

Indisk kycklinggratäng

Idag lagar jag denna.. jummie!
av nan anledning funkar inte de tre svenska bokstaverna pa datorn

Ingredienser
1 stor grillad kyckling
2 bananer
1 paket mat grädde
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
Salt
Curry

Gor sahar
Skär kycklingen i bitar och lägg i en smord ugnsfast form, skär sedan banan och paprika i bitar och lägg över.

Vispa grädden lätt och blanda ner övriga ingredienser och häll det över kycklingen, paprikan och bananerna.

Sätt in i ugnen ca 20 minuter, 225 grader.

Servera med ris och sallad.

Miss Li konsert

Idag var jag och Emil och såg miss Li! Helt underbar konsert. Ett jävla ös var det, och emil som inte är ett så stort fan sen innan älskade det också! En hel lyckad kväll, jättekul var det.





Härliga accosearer


När man sitter och är sur på sj kan man glädja sig med lite söta accosearer. Dessa från asos, kankse ska jag beställa dem. Sommriga och söta.

Sj har gjort det igen!



Jag har åkt till halmstad tre gånger sen jag flyttade till Gävle. I julas, i februari och nu i påsk. Alla gånger har sj ställt till det för mig! Mitt hat för dom bara växer! Idag hade jag bokat en bra resa den skulle avgå 15.21 och jag skulle vara framme 21.30, och bara ett byte. Men då håller sj på och bygger om järnvägen så mitt tåg från halmstad kommer inte gå förns 16.05, det ska nämligen invänta bussar från hessleholm. Det innebär att jag missar angränsande tåg till gävle.

Samma tråkiga tant i kassan som sist det var problem.

Jag säger: ni får sätta in direktbussar till göteborg om ni ska bygga om banan.
Hon säger: Nämen så kan man inte göra
Jag säger: Me planera då resorna så att de funkar!
Men tydligen kan de sätta in bussar mellan hessleholm och halmstad som försenar tåget här ifrån?

Sen erbjuder hon mig en jävla resa som innebär att jag ska vänta en tille på tågstationen, åka vi hässlehom och a framme inatt. Mitt svar var: Jag vägrar! Ge mig en resa imorn!
Så jag ska åka hem imorgon istället, samma tid och resa funkade inte för det skulle vara samma sak igen, kan de inte planera tågtrafiken så att den fungerar undrar jag. Varför kan de inte sätta in bussar när de är problem? och varför är de så sämst och dyra!

Tjejor!

Tjejkvällen igår var supermysig och efterlängad. Det var bara vi 4 och vi satt här hemma hos mg och mös. Vi hade tänkt gå på teservering men v kände att vi inte behövde det. Vi var här och sen rände vi runt lite på frennarp också. Jag är helnöjd med kvällen allt kändes så lagom och vi hade värkligen kul. Jenny och Catta fnttrade och sa "Och vi som inte ens är lulliga" sen knäckte de sig och sprang runt och lekte detektiver. Haha! Malin  och jag lekte gangsta och låtsade rota i soporna, haha!



Idag har jag vart och kollat på vitsippor med mamma och pappa, därefter var jag på släktmiddag hos emils famil, adam fyllde år. Sen fikade jag med tjejorna igen.


Serie strip

Här är min serie till GH denna månaden inget mästerverk, ihopslängd på en eftermiddag. Dessutom är den inte så kul. Men den blev iaf lite söt, osså gillar jag vissa detaljer. Så helt missnöjd är jag ej.


Copyright by Anna Werle

Kattskrälle nr 2

Idag fick jag ett par sms med bilder på kisen som vi ska hämta i veckan. Hon är så söt! Längtar tills vi får henne.  Har i övrigt haft det trevligt i helgen, mycket kompis och familjeträffande. Som sagt så ska katten heta Medusa.


Discobowling och fint väder

Igår var jag på stan med linnea ochfrida hela dagen, mycket mysigt. Sen på kvällen så körde vi discobowling, jag, jenny, micke, catta och mickes kompis tommy. Det var trevligt även om jag inte är nån höjdare på bowling. Efter stack vi hem till micke och jenny en liten syund kikade på lite tv o snacka. Va en trevlig kväll.


Idag har det varit underbart väder! cart ute nästan hela dagen. Ida och sanna har vart här och fikat o promenerat, är så glad att jag han träffa dem ordentligt denna gången! Vädret är fortfarande fin och jag och syrran sa käka pizza i trädgården. Men vad händer ikväll? hmm..

Födelsedag gånger två



Idag har jag firat 21årsdagen med familjen. Har även vart och fikat med jenny på stan, mycket mysigt. God bakpotatis med! Jag fick som sagt dior parfym och kamikazekaniner igår. Idag fick jag lite småplock såsom hårband och en fina spetstights o lite engar från släkten.

Med familjen så har vi vart och handlat lite godsaker, bland annat påskmat. Sen så åkte vi hem och fikade, mumsigt med blåbärspaj! På kvällen så blev det thaimat, alltså en onyttig dag! Till sist såg vi Caspian prins av narnia vilket var mysigt det med.

Imorgon ska jag leka med syster och Linnea på dagen. Vi ska förhoppningsvis ta en sväng på stan. På kvällen blir det bowling och drinkar med Jenny, Catta, Micke och en kompis till honom. Ska bli kul, längesen man bowlade!

Nu är jag i Halmstad!

Skall vara här en hel vecka faktiskt, ska bli härligt och träffa alla söata vänner här! Har åkt tåg  ca 7h idag, men resan giock faktiskt som smort denna gången, och jag sov nästan hela vägen!? Måste vara åksjuketabletterna som gjorde mig så trött. Nu sitter jag här och skriver på min gamla sega dator som jag tänkte jag skulle försöka göra min grafiska pofil på nu i veckan.

Jag fick 2 av mina presenter idag, Dior hypnotic poison! och kabenekazekaniner (bok/serie) av mamma och pappa och frida, de är snälla de. Parfum kan man inte få förmycket av så ni vet! Det finns en doft för alla tillfällen säger jag som är en doftjunkie!

Bilden är från las palmas, tycker det ser ut lite som ett spel/actionfilm. Jag ser lite arg ut och tänk er att jag har en pistol i nävarna! De ni!

Vintage

Handlat lite Vintage idag :) Riktiga fynd tycker jag. Det är jätteroligt med vintage tycker jag, men svårt, svårt att hitta fina grejer i rätt storlek. Men man blir alltid extra glad när man hittar nått.



Ett par söta skor, passar bra jag som börjat bli så förtjust i klackar. Jag vill ha mer skor med klack! hahah.



En supersöt klänning i 50tals modell från tyskland. Gillar värkligen modellen med utsvängd kjol, fint mönster med.

På tal om god mat



Emils mamma var här i onsdags, det var trevligt. Jag lagade Fransk kycklinggryta med vartavinbär, den blev mycket god om jag får säga det själv. ikväll ska jag laga apelsinlax igen, det är jummie det med.

 


Ingredienser
 

Kycklingfileer

2 dl vatten

creme fraiche

1 msk soja

2 msk svartvinbärsgelé

1 vitlöksklyfta

soja

1 kycklingbuljongtärning

timjan/örter

salt

peppar

 

 

Gör såhär: Stek kycklingen och häll på vattnet och buljonen, låt vatnet koka bort litegranna. Ta ur kycklingen och häll i soja, gele och vitlök. Låt koka i 5 min, lägg i kycklingen och krydda med timjan, salt och peppar. Låt koka ca 5 min till.

Servera med potatis och lite grönsaker.


Min dag



Så fyllde man 21 igår! Det blev en riktigt lyckad dag!

Dagen började med frukost på sängen och fina presenter från Emil. Sen gjorde jag mig iordning och gick över till loppisen på andra sidan gatan, jag hittade en jättefin retro vas. Tyckte jag behövde ett par vaser, har bara en smal. Vädret var strålande och man behövde inte ens jacka utomhus, idag är det grått och mulet.

Sen cyklade jag och Emil iväg till stan för att käka ute, emil bjöd som ännu en  present. Vi åt indiskt, fruktansvärt gott var det, jummie! Är glad att vi valde ett lite finare ställe att käka på! Sen åkte vi in till centrum igen, kikade lite på h&m, jag tror att jag har hittat min vårjacka :) la undan en iaf.

Sen köpte vi fika och stack hem och slappade lite,  jag gick  ut med Ceasar i det fina vädret. Det gick förvånansvärt bra, han var inte så rädd denna gången. 

Sen fikade vi och slutligen städade vi för att förbereda inför kvällens fest. 
Det kom ett gäng vid 8 och de hade söta presenter till mig. Linton och hans tjejkompis hade skrivit en sång till mig och spelat in på skiva! jättefint! Effe hade köpt lite manga han trodde jag skulle gilla, av Emelie fick jag presentkort på indiska och en bot, av mirre fick jag en påskbadbomb som luktar honung, av olov fick jag en film han trodde jag skulle gilla och av Jenny fick jag en söt sjal. Så det var nice och alla var väldigt snälla.

Vi körde finklätt hos oss och alla var jättefina :) sen drog vi vidare till 2ornas fest i andersberg. De hade fultema, så det krockade lite haha. Men det var kul där, vi dansade hoppade runt, och efraim tog på sig halternecklinne och hårband!



21 idag!



Idag fyller jag 21! Så Grattis till moi! Min underbara pojkvän väckte mig med frukost på sängen! Jag fick en bok med en av mina favvoserier samlat (persepolis) och Escada ocean lounge!

Idag ska vi gå och äta lunch ute på stan, i det superfina vädret! Och ikväll blir det party med ett gäng från klassen. Allt ser lovande ut!






En hyllning

Här är en hyllning till folk jag tycker om :) I bokstavsordning

Catta: Så söt och rar. Du är rolig, och man blir alltid glad av att få träffa dig. Du kan alltid toka till det när vi ses, det blir alltid roligt då. Jag tror dessutom att du kommer bli en jättebra lärare.

Efraim: Min bästa killkompis och lite som ett syskon. Vi kan bråka och tjaffsa men vi är alltid vänner. Du bryr dig och peppar den som är nere.  Du är kul och har alltid knasiga skämt på g.

Emelie: Vi har inte kännt varandra sålänge ännu, men du är så söt och snäll. Du är en av de påhittigaste personer jag träffat.

Emil: Min älskling som är bäst i världen! Jag älskar dig mest och du är inte bara min pojkvän, du är min bästa vän också. Du är så omtänksam och gör varje dag rolig. Jag trivs så bra att bo med dig. Du är så duktig och ingen gör bättre skräckbilder än dig!

Frida: Min älskade syster. Snäll och rar. Du bryr dig extremt mycket om alla, du har ett stort hjärta. Du sjunger helt fantastikt, jag är stolt över dig.

Hanna: Min älskade lilla kusin. Du står mig och frida mycket nära, du och Joakim kommer alltid att vara som syskon för oss. Jag minns dig sen du var bebis och är glad för det. 

Ida: Vi har kännt varandra länge nu. Vi har alltid mysigt när vi ses och jag vet att jag alltid har dig. Hur lite vi än ses så kan man ändå lita på dig. Tiden går och så får man ett telefonsamtal och vi pratar som om vi sågs igår.

Jenny: Dig kan man alltid prata med och du säger alltid så bra saker. Du är otrologt söt och jag litar fullstäändigt på dig. Du är en varm och vänlig person, och man kan alltid ha roligt med dig. 

Joakim: Min underbara kusin. Du är alltid som en bror för mig och Frida. Det är alltid så kul att få träffa er, du är rolig och har alltid nått kul att säga.

Linnea: Min äldsta vän. Kännt dig sen du var 4 år och jag 5. Jag vet att vi alltid kommer vara vänner. Du är extremt härligt orginell och pratglad, du har en underbar stil och jag älskar dig föralltid.

Malin: En av de absolut roligaste personer jag känner. Vi är så nära vänner och du kan alltid få mig att skratta. Ingen har humor som du. Dom obegripligaste och roligaste skämten föds när vi träffas. Jag kan alltid lita på dig, du är alltid ärlig. 

Mamma: Min mamma är världens bästa. Så omtänksam och finns alltid där, jag tycker ni har uppfostrat mig bra så att jag kan klara mig ordentligt. Man är aldrig rädd för att be om hjälp när man behöver.

Mirelle: Har inte kännt dig sålänge ännu, men vill lära känna dig mer. Vårt lilla gäng har alltid kul i skolan, på fest på filmkväll.

Niccolina: Det är alltid så kul när du är med. Du är en så extremt glad pesron och det glada smittar alltid.

Olov: Samma sak med dig som med Mirre. Du är jättesnäll och vårt gäng har alltid kul. Det är kul med nya vänner här i Gävle.

Pappa: Världens bästa pappa. Trygg och duktig. Precis som med mamma vet man att man alltid får den hjälp man behöver. Du är extremt duktig och har alltid lagat ens cykel snickrat med ens rum och sett till att allt fungerar.

Sanna: Söta sanna. Vi har kännt varandra länge. Så snäll och omtänksam, och är alltid i farten. Vi behöver inte ses ofta för att veta vart vi har varandra och att vi kan lita på varandra.