Sommaren?




Det känns lite jobbigt att inte veta hur sommaren ska bli. Men jag har försökt göra alla åtgärder jag kan nu. Ska eventuellt söka något jobb till, även om det är i sista stund. Igår sökte jag ett gäng sommarkurser, dock är anmälan sen men finns det platser över så kommer man ju in. För ifall jag inte får nått jobb ska jag nog plugga något trevligt, man får ju studiebidrag då. 

Det jag helst går isåfall är kreativt skrivande, eller några kurser om design som jag hittade där man läser design ur lite olika synvinklar (alla de är på distans) det vore härligt. Sen en annan utbildnings om verkar kul är designprojekt i halmstad, men vet inte om jag räknas till behörig för den.Har även sökt bildpedagogik här i gävle och på distans och en kurs i grafisk design. 

Man blir ju lite sugen på att plugga om man skulle komma in på nån av de roligaste, tänk frihetsskänslan att plugga men att du inte är bunden till en plats. Jag kan vara här i Gävle, i halmstad, i stockholm och till och med på ett landsställe. Allt jag behöver är dator och internet. 

Men får jag ett hyffsat jobb så tar jag självklart det! Försäkringskassan, furuviksparken och växeltelefonist/receprionist är mest lockande av de jag sökt :)





Födelsedagsoutfit?



Det kan vara så att...  jag behöver den här kjolen från åhlens och en röd tubtopp, att ha på mig på min födelsedag!

KATT!

Vi har bokat oss en katt till :D efter två besvikelser har vi hittat en perfekt liten tös :D Hon är en blandning mellan birma och siames och vi får henne v 16 :D Jag är glaaad!


Här är hon :) 


Här är hon och syskonen

Indonesisk morotssoppa

Lagade indonesisk morotssoppa, den blev god. Men lyckades bränna mig och kladda ner halva köket när jag skulle mixa den. Hade förmycket i mixern eller nått för det flög ut massa soppa trots att jag hade locket på, inte bra inte bra.
Men som ni ser så är den helt vegetarisk, kan tipsa alla veggo och halvveggo vänner man har om den :) Billig är den med, med all morot och potatis :)






Ingredienser:
4 morötter
5 potatisar
1 msk flytande margarin1 vitlöksklyfta
1 msk  ingefära 
1 tsk rivet skal av lime eller citron
1  chilipeppar
8 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)
salt
peppar

Till servering:
Creme fraiche







Gör såhär:
Skala morötterna och potatisen. Skär dem i mindre bitar.  Fräs dem med flytande margarin i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, ingefära och skalet av lime eller citron. Kärna ur, hacka och tillsätt chili. Häll på buljongen och koka grönsakerna mjuka under lock, ca 10 min. Använd stavmixer eller matberedare för att göra soppan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.



Film!

Såg på starwars igår. De gamla, tror jag såg de när jag var 8 eller nått så minns i stort sett nada. Men de är jätte bra, "till allas förvåning", hehe. De är mycket bättre än de nya! I de nya är det förmycket fokus på effekter, så jag tycker det känns som att handlingen kommer i andra hand. 

Och tydligen var efraim med! HAHA!

   


Idag såg Emil och jag madagaskar 2, hihi :) den var riktigt kul faktist. En sån film man blir glad av! En mysig kväll med min älskling!




Jordnötssmör



Idag har jag gjort eget jordnötssmör. Riktigt lyckat tycker jag själv, och nyttigt för er som inte tror det. Naturella jordnötter och salt bara. Hade i pyttelite socker för att framhäva smaken men det är valfritt ju. Så ingen olja eller nått, bara den som finns naturligt i nötterna.

Ingredienser
Naturella jordnötter
Salt
(socker)
(rapsolja)

Gör såhär: Rosta jordnötterna i ugn på 175 grader. I ca 15-20 min. Salta dem och mixa dem länge så blir de tillslut gegga. salta lite till och ha eventuellt i lite lite socket för att framhäva smaken och lite lite olja för lite extra krämighet.

Sökt

Nu är jag slut i huvudet, spenderat dagen med att söka sommarjobb och skriva cv. Så är egentligen trött på att sitta framför datorn. Har vart duktig hursomhelst sökt sammanlagt 5 jobb idag och har filat på ett sjätte som jag ska söka imorgon.

Så jag hoppas jag får nått! Risken är stor att det är väldigt många som söker. Men har fötsökt göra positiva ansökningar som ska sticka ut litegrann. Det är värkligen ett stort orosmoment detdär med sommarjobb, nu när man har egen lägenhet som man måste betala hyra på! Ush!

Havets vidunder, del 2

Jättemaneten är min andra bild på temat skräck, havets vidunder. Skraffering och skulpterande ljus. Här fick jag kämpa med en av mina egna fobier, maneter är värkligen äckliga! Den tredje bilden skall göras om, för jag blev inte riktigt nöjd. Så den kommer inom kort.




Glad!



Är glader! Ska på Miss li konsert 16onde april här i Gävle. Var ett tag sen jag var på konsert så det ser jag värkligen fram emot. Emil ville följa med och flera i klassen, vilket gör det ännu bättre. Idag pratade jag med min lärare/tatuerare om min tatuering och det kändes bra. Hoppas han har en tid snart, vore kul om jag hade tatueringen innan jag åker till halmstad i påsk. Så att alla där får se :D





Beyonce

Alltså jag gillar värkligen hennes nya skiva. Är inte direkt vad jag brukar lyssna på, men den är superhärlig!  Hon ser jäkligt bra ut med, lite samma kroppsform som jag, det e bra XD den här är bra live :)




Ond sjöjungfru

Första av 3 bilder på temat skräck havets vidunder. Har lite halv komiskt gjort en ond sjöjungfru. Uppgiften är att jobba bara i svart vitt och med ljuspunkter.


Copyright  by Anna Werle

Ingen katt

Den lilla kattungen var redan bortlovad, så tråkigt. Den var värkligen fin. Vi får fortsätta leta. Lite synd bara att det inte finns såmycket kattungar såhär års. 

Ceasar och skooma




Här är anledningen till att vi så gärna vill ha en Katt till. Ceasar och Skooma har haft så kul ihop :) Massor av lek o lite kramar ^^



Eget jordnötssmör

Läste att man kan göra eget jordnötssmör! Då blev jag glad för skippy är så onyttigt, och dyrt. Säger jag som precis bakat muffins, men det är kul att baka så ibland får man. 

Hursomhelst verka det coolt att göra eget jordnötssmör. Man köper osaltade nötter, gärna orostade så kan man rosta dem själv som man själv gillar. Sen heller man dem i mixern, med lite lite rapsolja.  Och mixar i ca 15-20 min så blir det smör! Pga den naturliga jordnötsoljan som finns i nötterna. Sen saltar man som man vill, kan sockra lite med om man vill ha lite sötma. Verkar så Coolt, måste värkligen prova det. 

Banan och chokladmuffins

 

Banan och chokladmuffins ca 15 st

Sätt ugnen på 200 grader

 

Ingredienser

2ägg

3dl råsocker

6 msk kako

2 (små) bananer

1,5 dl fullkorns mjöl

100g flytande margarin

0,5 dl mjölk

2 tsk bakpuver

 

Gör såhär

Blanda socker och ägg. Häll därefter i de övriga ingredienserna. mosa bananerna och ha i dem. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min


Okonventionell serie

Här är min okonventionella serie, som jag slitit med ett tag nu. Det är en serie som är berättad på annat vis/annan ordning än det klassiska berättarviset. Inget mästerverk kankse pga dåligt med tid, men är nöjd med delen som utspelar sig i afrika. Ska nog spinna vidare på det nästa gång. 





Copyright by Anna Werle

Dags att sova..

Nu är det egentligen dags att sova.. men blev inspirerad av mina kära vänner Malin o Jenny att skriva lite om mina tankar för tillfället. De är inte så många för jag är trött. Helst sliten i hela kroppen suttit och ritat i stort sett oavbrutet i flera dagar, tar värkligen på krafterna (för er som inte tror det). Så nu känner jag mig sådär tung i hela kroppen. 

Tyvärr tar det aldrig slut, vi har extremt mycket just nu. Ungefär 1-2 deadlines i veckan, stora uppgifter dessutom. Jag har precis gjort klart en okonventionell serie som jag kommer lägga upp här imorgon. Imorgon ska jag även börja arbeta på 3 skräckbilder med olika utgångsljus. Hoppasa jag klarar stressen nu när vi har så mycket. Har slutat med magkatarrsmedicinen. Vill värkligen va utan den nu, ska göra vad jag kan för att behålla lugnet.

I övrigt känns allt bra nu. Emil är underbar och vännerna med. Saknar dock min älskade vänner och min familj i Halmstad, men jag pratar med dem ofta.  Jag har super härliga klasskompisar här som ljusar upp vardagen. Trött på snön är jag dock, saknar ett mer snöfritt halmstad!

Anna är...

 

Instruktioner: Googla ditt namn plus "är". Till exempel "Anna är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Anna är" och lägg in dem på din blogg eller bilddagbok.

 

1. Anna är Haaagsjuk,  förlåt magsjuk

2. Anna är världens första blinda filmrecensent!

3. Anna är inte vilken tjej som helst, hon är härlig, men hon bär också på skrämmande hemligheter.

4. Anna är tillbaka!

5. Anna är den mest musikaliska vi har träffat

 


Trevlig melodifestivalkväll igår!



Vi var ett litet gäng här, hade lite party och kollade på melodifestivalen. Jag och ett gäng grabbar blev det, Emil, Effe, Olov, David och Dennis. Inga tjejer va hemma. Men hursomhelst så såg vi melodifestivalen och jag tyckte absolut att RÄTT LÅT VANN! Röstade till och med. Den stog ju helt klart ut från mängden på ett positivt sätt. 

Sen så drack vi lite mer vin och satt o snacka :) 
Det var ett trevligt avbortt i allt skolarbete vi har nu. Idagf ska jag försöka bli klar med den okonventionella serien, annars får vår lärare skylla sig själv om de blir sena. När han har gett oss omänskligt lite tid på en så stor uppgift!

Verle skogen!


Jopp som alla vet är mitt efternamn Werle. Är med i lite naturgrupper på facebook, idag hade jag fått ett nytt mail. Där stod det Verle gammelskog räddad! Tyckte det var kul att det finns en Verleskog, inte alla som har en "egen" plats med ett så ovanligt efternamn som jag XD

watchmen


Har precis vart på premiären av watchmen! Den var väldigt bra, och bra musik i den. Emil har läst serien, som tydligen är jättebra. Det är inget klassiskt superhjältande i whatchmen inte, mycket allvarligare underton. Det är inte som spindelmannen eller x-man för er som tror det. Bra film, underhållande och sevärd. Och mer naket än vanligt i amerikans film! haha

Apelsinlax


Apelsinlax. Dagens mat, jummie!

Ingredienser
2 bitar laxfile
1 apelsin
1,5 fiskbuljongtärningar
1 paket minimatgrädde
salt 
peppar
örter

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader

Tina laxen oxh lägg i en ungsäker form.  Riv skalet från apelsinen och pressa safter, blanda samman det med grädden och smula i buljongtärningen. Salta och peppra. Häll såsen över laxen och lägg därefter på örterna.

Låt stå i ugn 20-30 min. Servera med potatis.



Maaaat

Kalla mig galen! Men visst är det härligt när man precis vart och handlat, man har massa god mat hemma och behöver inte bekymra sig över något som fattas! Och ny mat att prova att laga! Haha, jag gillar det värkligen får nästan en kick av det XD Jippi! Full frys!
Dessutom har jag upptäck hur kul det är att laga mat, iaf när man har gott om tid! Jag har iof vetat att jag tycker det ett tag men vill bara påpeka detta!



hjärndöd?

Är helst slut och skall därmed sova nu! Har varit i skolan och jobbat nästan hela dagen fast var duktig och tränade innan dess. Som sagt har vi mycket nu, en okonvetionell serie till måndag så det gäller att jobba på. Men hjärndöd känner jag mig nu!

Men det pirrar i magen när jag tänker på tatueringen, hoppas johannes kan hitta en tid snart!

Tatuering?

Lutar åt att det kankse inte blir nån resa i sommar, Euron är ju så ovanligt dyr, och kronan så låg :( hade gärna viljat men det är tveksamt om pengarna räcker till. Isåfall får det bli annat skoj istället. Hultsfred kanske? Annars är svensk sommar majsig, kankse får bli London till hösten/sensommaren för de har ju pund XD.

Iaf så tänkte jag tatuera mig, en egen 21årspresent kan man se det som. Ska bli en röd solros på axeln, som symbol för min farfar, han var konstnär och målade mycket solrosor. Världens bästa farafar var han också! Ska bara desiga den med, NÅGON SOM HAR TIPS TILL DESIGNEN? så kan det kanske bli av snart! Ska prata med min lärare som är tatuerare, han är duktig. 



Kläder on my mind



Ja det dyker värkligen upp jättefina kläder överallt! Det finns ingen hejd på mig, vill ha! ha! ha! hihi.. ja jag får väl heltenkelt titta o låtsas lite så har jag säkert råd med lite sen. Vem vet jag ska söka jobb på Försäkringskassan snart, kanske får jag timmjobb som jag hoppas. Här är lite jag gärna skulle ha och kanske köper längre fram, bikinin ska jag ha iaf :) Klänningarna från gina och bikinin o koftan från ellos.

Halmstad i påsk



Nu har jag bokat en resa till halmstad i påsk. 7-14 Blir en vecka denna gången :) så då hinns det mer lite mera! Kommer dock sakna Emil <3 som inte ska med!
Men Solvgången (åvan), det ni!

Dett gissar jag händer:
Födelsedagsfirande med familjen (Fyller ju den 4e)
Födelsedagskalasande med vännerna
Påskmiddag med släkten
O massa skoj



Leopardmönster

Vr inte så förtjust i leopardmönster innan, men har ändrat mig! Det kan va så jäkla snyggt! bara man använder det rätt. Förut tänkte jag bara på alkoholisttanter med förmycket smink som stöter på tonårskillar, haha.
Men se bara på detta från indiska, hela deras lookbook va jättefin! Vill ha vill ha! Vill ha såmycket just nu, men har inte råd, snyft.




http://indiska.com/system/content/html.asp?e=inspiration&p=lookbook


Viltskavsgryta

Har vart duktig och gjort en viltgryta! Blev riktigt nöjd faktist! Roligt att laga mat! Detta är rätt så billigt med ett paket viltskav kostar inte så mycket. Receptet är ett hittat recept som jag gjort om till mitt :) Emil gav maten fulla poäng XD Det är lite som att rita man man fixar och trixar för att få ett resultat.



Ingridienser
240 g Viltskav
6-9 champinioner Champinioner
2,5 dl mini Matlagningsgrädde 
1 msk Svartvinbärsgele
1 msk Soja
1 Vitlöksklyfta
½ buljongtärning
Peppar
(salt)

Gör såhär
Stek viltskaven medens den fortfarande är fryst och dela på den. Hacka champinionerna och häll stek tillsammans med köttet. Pressa vitlök och krydda med peppar. Häll på sojan och gelen. Lägg buljongtärningen i spadet som uppstått och låt den och gelen smälta. Häll därefter på grädden och låt koka i ca 15 min. Servera med potatis.

jag vet jag vet



Jag vet att jag redan skrivit ett inlägg om en H&M klänning jag beställt, men idag hade de fått in nya kläder. Och Hubba säger jag bara sitter och suktar över dem nu! Önskar att man inte vore blott en fattig student. Fyller iaf år om en månad och då kan det hända grejer! Alla grejer på min lilla bild ovan är så fint! Ge mig ge mig!

klänning <3


Jag har blivit kär i en H&M klänning. Som jag efter att ha velat i vilken färg jag ska ha, idag bestämt mig för att köpa den bruna, tror det ska funka bra, även om jag inte brukar fastna för brunt. För i svart och rosa känns det inte som om klänningen blir helt rätt o turkos tror jag inte jag skulle trivas i.. så brown it is!

Beställde, men den kommer inte förns i maj, tillfälligt slut. Men men, det är sommarn man ska ha den på!





Tröttnar snabbt

Börjar trötnna på layoten här.. dax för nått mer stilrent måtro? Får fundera lite hur jag vill ha det. Trots att html koder skrämmer mig lite med tanke på att vi har 2,5h genomgång om det i veckan och att man inte orkar hänga med riktigt. Och snart ska man göra en hemsida! iih

Lite stuff


Japp då var man hemkommen till Gävle. Jag känner alltid en viss vemodighet när man vart iväg på nått kul och kommer hem till vardagen. När man är i halmstad är alla så glada att se en, det finns massor av saker att göra och man är ledig från alla vardagsbekymmer! Mina vänner och min familj är underbara de har sett till att jag haft en fantastisk helg! Fick mycket uppgifter på kort tid nu, så det blir mycket plugg de närmsta veckorna. Någon som har tips på små saker som gör vardagen lite extra kul? Vi har varit duktiga och storhandlat och storstädat idag iaf, det piffar ju till iaf :)

Det trevliga med att komma hem igen är ju att träffa älsklingen och kisarna så klart, vi passar fortfarande skooma. Och det går bra nu, hon och Ceasar verkar till och med ha blivit vänner, det kunde man inte ha trott!
Köpte King of mods hårstylingprodukt på Lush i stockholmstågstationigår (av nån anledning har de inte dem i gävle?) Det luktar jättegott iaf! citronfromage typ!