Sushi pickninck

Jag och älsklingen köpte sushi och tog med ut i parken. En mysig pickninck med smarrig sushi och trocadero. Vi satt ute i bolongeskogen, där är det värkligen sagolikt vackert!








Baltider

Just nu önskar jag värkligen att jag bodde närmre halmstad. Det är nämligen dags för studentbal där och min syster ska gå. Mamma har sytt hennes klänning med. Så jag önskar att jag hade kunnat vara där och tittat på henne nu i helgen, nu får jag istället nöja mig med foton.



Här först har vi min  söta syster och sen har vi lite smakprov från våran bal.

Visst är vi fina?


Sötaste Malin och Jenny

Effe och Sanna i sin bil

Jag och Sanna

Jag och Malin

Emil och Efraim





The Sartorialist

Mode när det är som bäst! När det är på riktiga människor i vardagen, när det handlar mer om stilsäkerhet än trender. Det gillar jag! Dessutom är han en helt underbar fotograf och många av bilderna ser ut som konstverk!

http://thesartorialist.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Jobb på g



Föresten så har jag kankse ett litet jobb på gång. De sökte folk i en liten dammodebutik här i gävle, så jag har vart där och sökt nu. De lät mycket intresserade och de gillade min stil, så jag håller mina tummar! Ska dit och visa upp mig lite mer såsom Jenny tipsade mig om.  Lite extrajobb och semestervick vore inte fel.

Ush så hemskt

Läste på min favvoblogg idag: http://elle.se/bloggar/elsa-billgren.aspx. Hennes lägenhet har brunnit ner! Jag kan inte tänka mig hur hemskt det måste kännas, speciellt när man som hon har mycket oersättligt hemma såsom gamla fina vintage kläder. Tycker så synd om henne, och detta hände dagen efter att hon blivit bestulen på sin plånbok som det var mycket pengar i. Vad händer egentligen när ens hem brinner ner? Jag hoppas hon får all hjälp hon behöver...

Helkväll igår

Vi firade Emils fördelsedag med lite klasskompisar igår. Det blev sent, känns mycket konstigt att cykla hem när det har blivit ljust igen. Hmm.. undrar varför blixtbilder alltid ser så slemmiga ut?





Jag älskar Indiska!



Jag var inne på indiska en sväng idag och de har helt fantastiska kläder just nu. Jag säger som Emils mamma sa: Jag skulle kunna köpa minst 10 plagg varje gång jag går in där. Så jag önskar jag hade mer pengar eller ett stort presentkort möjligen. Här ovan är några favoriter ur sesongens lookbook. Se hela på
http://indiska.com/default.asp?e=fashion

Emils födelsedag



Idag fyllde emil år och det har varit en trevlig dag, tror jag han också tycker. Började dagen med lite frukost på sängen till emil och paketöppning. Sen har jag varit ute och sprungit medens emil spelade lite. Vi cyklade därefter till kosum i regnet vilket inte var så kul, men vi köpte massa gott och hämtade ut ett paket från emils pappa. Väl hemma fikade vi och kollade på Monthe pythons Life of Brian.

Nu på kvällen så kom emils mamma och efraim hit. Vi hämtade lite sushi och det var första gången jag tyckte att det var supergott! Tog bara räkot och avokado denna gång, hihi. Sen åt vi lite tårta och nu ska vi se på nån film. Emil är bäst och jag älskar honom!




Grattis Emil!



Grattis underbara älskling! Idag fyller du 21! Du är det bästa jag vet och jag älskar dig mest av allting, vad skulle jag ta mig till utan dig!? Jag hoppas verkligen att jag lyckas göra din födelsedag perfekt och så som du vill ha den, så underbar som du är.

Han fick en Matthew Williamson t-shirt, ett par bärbara högtalare och fint kaffe av mig idag.

Vintage fyndade lite idag



En supersöt kjol i lila och guld, av thaisiden. Skulle tro att den säkerligen är från thailand eller indien.



En supersöt sjal i benvitt tyll med små söta blomsterbroderier.

Senapspanerad fisk och blomkålsgratäng

Japp det är vad vi åt till middag idag :)



Fisken:

Ingredienser:


Torsk eller annan fiskfilé
2-3 uppvispade ägg
1-2 msk fransk senap
Salt
Peppar
Ströbröd

Vispa upp äggen och salta och peppra, ha sedan i senapen och blanda väl. Lägg i fisken och låt dra en stund.
Doppa fisken i ströbröd och stek i olja eller smör.

Gratängen:

Ingredienser:
400-500 g blomkål
1 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk potatismjöl
2 dl riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader
Dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet.

Lägg blomkålen i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, salt, peppar och potatismjöl. Häll blandningen över blomkålen, strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Trevliga hemsidor, lite tips

Här är lite tips på hemsidor jag gillar: An nån anledning verkar inte länkarna fungera men ni får kopiera dem om det inte funkar att klicka på dem :)

Mitt:
http://annwer.deviantart.com/ - Min deviantart, där finns många av mina bilder.

Allmänt:
http://elle.se/bloggar/elsa-billgren.aspx
- min favoritblogg av Elsa Billgren
http://elle.se - favvotidning
http://www.aftonbladet.se/sofismode/ -Trevlig läsning
http://www.matklubben.se/ - Bästa resepten
http://icanhascheezburger.com/ -Ett gott skratt och söta katter

Shopping
http://www.asos.com/ - stort utbud, mycket snyggt
http://www.tradera.com/ - bästa stället för vintage och asiatiska kläder
http://indiska.com/ - Jätte mysig hemsida
http://ellos.se/ - bra postorder
http://store.delias.com/frontpage.do?topnavTrack=frontpage&incmpid=TB - Mycket fina kläder, undrar om man kan beställa till sverige..

Annars gillar jag ju h&m, gina och lindex men de är bättre i värkligheten, det är indiska med. Men hemsidan är så mysig.

Vänner

http://lime88.deviantart.com/ - Emils deviantart med hans bilder
http://cindysparklehorn.blogspot.com/ - Malins blogg
http://idacharlottepettersen.blogg.se/ - Idas blogg
http://efraim.blogg.se/ - Efraims blogg
http://www.littlemissobsessive.devote.se/ - Jennys blogg
http://www.tonyivanov.se/ - Tonys blogg
http://insp88.deviantart.com/ - Rfraims deviantart

Jag är helt slut!

Sitter här och är lycklig över att jag precis blev klar med min linjes tuffaste uppgift, 16timmars serien. På 16 timmar ska du göra 16 sidor, bara det att det tog säkert 20 timmar. Igår var jag från skolan mellan 09:00 och 23:00 och satt och jobbade. Idag har jag jobbat sen 08:30 och är nu äntligen klar. Det blev inte vackert, men rätt så spännande tror jag.

Jag fick temat konkurs. Vi skulle inte planera ut nån historia utan hitta på efterhand. Så detta hände:

Serien handlar om kaninen gösta som äger en liten matafär i en by, det hela är ganska gulligt. Men en dag öppnar en stormarknad i byn och göstas lilla affär går i konkurs. Han går till stormarknaden för att kräva ersättning, det är trots allt deras fel. Men allt han får är en liten rabattkupon. Gösta blir mycket deprimerad och drömmer konstiga drömmar om stormarknadsmonster, när han vaknar vet han vad han ska göra. Han går till stormarknaden och mördar 5 personer. Han blir tagen av polisen och satt i fängelse, då inser han att han förstört sitt eget liv, och tar självmord.

Så tragiskt och flummigt det blev! Hahah, men så går det när man ska jobba sålänge i streck under så hög press!

Lovande spel



Emil visade mig ett spel idag, ett spel som jag för en gångs skull tror jag kommer gilla skarpt! Hakuna Matata heter det men kommer nog att få heta Afrika på svenska. det går ut på att ta bra bilder på djur i Afrika. Jag älskar Afrika, djur och foto så jag kommer nog tycka mycket om detta spel. "Tyvärr" är det till ps3, men min söta pojkvän planerar ändå att köpa PS3 till hösten. Så jag kommer nog att få spela det trots allt.

Twin Peaks slut

Igår såg emil och jag sista avsnittet av twin peaks. Mycket besviken måste jag säga. Jag kan dock inte avslöja slutet här, men det kändes ihopslängt och avtrubbat. Jag har inte förstått folk som sagt att sista säsongen flippade ut och blev dålig men när jag såg slutet förstod jag vad som fått dem att tycka det. Personligen tyckte jag hela sista säsongen var väldigt bra förutom sista avsnittet som var flummigt och inte heller speciellt spännande. Tragiskt att det skall vara så på en av de bästa tv-serier som finns.


Syrener



Underbara blommor! De luktar så gott och såhär års så blommar det överallt, överallt luktar det gott och är färgglatt. Idag var jag ute och norpade syrener i parken, lite skämms man ju. Jag vet nämligen inte riktigt om man får göra så? Men jag kunde inte låta bli, de är så fina och jag vill så gärna att det ska lukta lite syren här hemma, speciellt när man får gäster ikväll och i veckan.

Duktig

Idag har jag börjat dagen med en vända på gymmet, alldeles ensam dessutom för emil är förkyld.  Nu ska här städas! Martina kommer hit på middag ikväll, som ett litet tack för all hjälp vi får med katterna. Imorgon blir det förstadagen på 16 timmarsserien, hu så läskigt! 8 timmar = 8 sidor, så det gäller att arbeta snabbt.

Tadaa!

Efter många om och men har jag bestämt mig för bikini, haha. Först tänkte jag mig den svarta med volanger, men den fanns inte i min storlek. Så därför blir det den marinblå med körsbär, jag tror den kommer passa mina kurvor bra + att det är lite roligare med en asos bikini än en från ellos. Jag köper kankse den från ellos lite senare i sommar för den är fin och inte så dyr. Men nu blir det körsbär och med i korgen ska jag slänga med hjärtsolglasögonen, hoppas jag vågar ha dem.





Hårmodell

maritina ringde lite oväntat igår och frågade om jag ville vara med och vara hårmodell. Uppsättning och sminkning för att sedan gå ut och äta och göra lite reklam för frisörerna. Det blev en trevlig kväll med rosevin och ceasarsallad. Om ni vill ha tag i de duktiga frisörerna är numret 026-121228.


Min "kringla"

Mitt  smink


Martina i smink och fristyr och löständer :O








På beställning av maja, har jag lagt upp lite mer bilder. arbetets gång 2 andra fina frisyrer och jag när vi gick ut sen :)










Designfestival

Det annordnas en designfestival här i gävle med alla formgivningsprogrammen, 2onran i mitt program är med, vi får göra affisherna. Här är min. Bilden i botten är tagen i Las palmas.


som vanligt...

Som vanligt har indiska massor av nya fina kläder inför säsongen, om man ändå vore rik.. speciellt nu i sommar.. Undrar omman kan få tag i ett timmjobb i hemtjänsten? http://indiska.com/system/content/html.asp?e=fashion&p=lookbook








 




beslutsångest

Vilken bikini ska det bli? Svårt att välja i år, den gröna är jag lite osäker på om jag passar i färgen :s snälla hjälp mig! hihi



Längtar tillbaka till grekland



En helt underbar resa! Vi bodde så perfekt, vädret var bra och maten underbar! Är avis på Malin, Ibbe, Catta och Robin som ska till Lefkas Grekland i sommar. jag hade viljat följa med! Vill se en ö med vita hus när jag åker dit nästa gång, kreta var underbart men det är ingen klassisk grekisk stil på det.

Emil och jag råkade köpa 2 kilo fetaost idag! Vi trodde det var 1 kilo, men hursomhelst så är det supergott att ha på mackan och i sallader så vi fryser in hälften, jummie!

En hyllning till parfym

Jag älskar parfym! Så jag drar till med en klassiker, några tips helt enkelt.



1 Dior hypnotic poison: Underbar! Luktar kvinnligt och mjukt. Mycket, vanilj kokos och jasmine med en kryddig underton.
2 Lancome Cyklades: Sommrig! Luktar lite blommigt med bland annat jasmine, bergamot och vanilj.
3 Clean fresh Laundry: Ljuvlig men dyr. Luktar jasmine, lime och apelsinblomma.
4 Kenzo 7:15 am in Bali: Mjuk, Lukt av orkide och vanilj.
5 Nina ricci pretty nina: Ljuvlig doft av bland annat hallon, grape, vanilj och mysk.
6 Escada Ocean lounge: Fruktig med bland annat jordgubbe, litchi, äpple, päron och viol.
7 Yves rochers fryktparfymer: Kokos är min favorit, hallon och vanilj är med härliga.
8 Lush american cream: Vill man äta upp! Vanilj, kokos och salvia.
9 Lush Sakura: Blommig med körsbärsblomma, citron och apelsinblomma.
10 Lush HIWTK: Vill man även den smaka på! Honung, bergamott och apelsin.

Jag har 1,5,6,7(kokos) och 10. Är sugen på alla men extra på cyklades och american cream. Jag har även DKNY be delicious, puma woman och Calvin Klein In2U, men dom är inte fullt så underbara som de jag nämnt här uppe.

Framsida gh

Har lyckats slänga ihop en framsida till geflahögrtyck.. kommer se bättre ut med text oxh så.. (hoppas jag) ser ni vilken bild det är?


Framsida

Vi har extremt mycket i skolan just nu! Emil och jag har haft en såndär hemsk kväll då man måste jobba fast man inte orkar. Imorn har vi 2 deadlines. Så idag har jag gjort klart mina strippar, skrivit ett manus till en deckargåta, gjort en framsida till deckargåtan. Jag har dessutom vart på gymmet och tvättat idag. Egentligen måste jag jobba med en framsida till GH, men jag har inte hunnit får göra den imorgon och eventuellt be om någon dags uppskov. till onsdag har jag 2 grafiskdesignuppgifter  jag hoppas jag hinner med, ush det är så hemsk när allt hopar sig.

Här är framsidan.


Mitt hat för sj växer...

SJ... Ska det alltid vara problem med dem? Ska de alltid vara sämst?

Det som hände nu var att jag och emil försökte boka biljetter till halmstad. Det tog nästan 2 timmar! Och biljetterna kostar 600 kr stycket! Bara enkel biljett.

Först så hade jag valt en resa platser och allt. Jag skulle betala med resekuponger som jag fått pga alla tidigare problem, jag hade 2 stycken. Kollade runt lite på sj:s hemsida för att se att det fungerade där ser jag på "hur man betalar" sidan att man fyller i första kupongen och sen nästa och att det ska fungera.
Detta gör jag, sen ska jag betala det sista med internetbank..där går nått fel.. det står helt plötsligt att jag inte betalat någonting. Jag blir självklart rädd att pengar ska ha dragits från mitt konto och att kupongerna slutat fungera.
Så jag försöker igen.. självkart fungerar det inte.

Jag ringer kundtjänst och blir runtskickad till 4 olika avdelningar.
Den första kvinnan jag pratar med säjer att hon kan boka åt mig men att det då kommer kosta extra, det vill jag INTE. Den andra mannen jag pratar med säger att det är fel på mina kuponger, den sista kvinnan jag pratar med säger att det inte alls är fel på mina kuponger men att man inte kan betala med 2 kuponer i följd på internet. Vafan! Som sagt hade jag läst att det skulle gå! Därmed var jag tvungen att köpa emils och min resa för sig vilket innebär att vi inte får sitta tillsamman, kul... Dessutom gick biljettpriset upp medens jag försökte boka...

Jag ska flyga hem sen! Bara så ni vet! Jag och sj tar härmed en paus och jag bajsar på dem sålänge jag inte måste åka med dem!

Eurovision



Norge förtjänade absolut att vinna, det var den bästa låten. Men mitt hjärta gråter lite för stackars Malena Ernman, jag tycker värkligen att La voix är bra! Många halvdanna låtar i toppen men islands låt var fin och några av partylåtarna. En underbar låt var portugals, så söt! Dessutom vinner de med snyggast bakgrund! En låt jag inte gillade var dannmarks, fattar absolut inte hur det kunde gå bättre för den tråklåten än La Voix!

Gymmar



Jag och emil har börjat gymma :) Det känns riktigt bra, vi kör på varannan dag på vårt gym i bostadsförendingen. Alldeles gratis dessutom. Gött värre och faktist roligare än friskis.

Bikini?


Vad tror ni om den här bikinin? Den finns även i vit/röd randig och vit/blå randig.. osså kan man dra upp dragskon på kjolen lite mer. Jag gillar även matthew Williamson bikinin i tidigare inlägg, men den är lite dyrare.

Tandläkaren.. hu!




Jag var hos tandläkaren och borrade idag. Ush! Hatar att gå till tandläkaren, det är obehagligt och kostar på tok förmycket. 2000 fick jag betala denna gång! Först 300 för undersökning och nu 1650 för att borra och ta lite tandsten! Dyrt tycker jag, jag undrar även hur de har tänkt sig att man ska ha råd med sånt här som syudent? Det är tur att man har snälla föräldrar som har råd att hjälpa till. Tandvård borde vara billigare tänk min stackars mamma som fick betala svinigt mycket pengar för en käkoperation. Hon hade fått en inflamation i käkbenet (vilket är livshotande) och hon var tvungen att få morfindropp för smärtan. Ush och fy, rösta åt vänster säger jag bara!

Smarrig fiskgratäng

Lagar just nu en smarrig fiskgratäng!



Ingredienser:
Parmesan
Ost
Alaskan pollock (eller liknande)
Potatis
Räkor
Matgrädde
Cayennepeppar
Chilipeppar
Paprika pulver
En klick smör
salt

Gör såhär:
Koka potatisen, mosa den tillsammans med smöret. Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisk och räkor och öägg i en ungsfast form. Blanda grädde, parmesan, ost och kryddor. Häll det mesta över fisken och räkorna. Lägg potatismoset på toppen och häll över det sista av såsen. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter.

Åh

Är inte dessa sandaler från indiska helt underbara?




Härliga och färgglada designer samarbeten.

Manish Arora för indiska och Matthew Williamson andra kollektion för H&M, färglatt somrigt och snyggt. När jag såg hans första kollektion tänkte jag nja.. det där är förmycket 80tal för min smak. Men han har lanserat en rad nya mer sommriga och bohemiska plagg som är helt underbara!




Manish Arora






Matthew Williamson



Söta





Världens bästa katter! så söta! och numera är de bästisar :)

Relese fest igår



Igår var det relese fest för comic royale. Det var trevlig stämmning och trevligt folk, blev ingen efterfest dock pga utmattning och ont i fötterna. Vi har jobbat lite väl hårt denna veckan, så idag vilar vi.
Detta var min look för kvällen, vintage klänning från beoyond retro (70 tal, troligtvis) svängde ut håret lite för lite extra 70tals känsla.






Vårligheter!


copyright by Anna Werle

Vi är så duktiga och jobbar på så bra nu! Är i skolan nästan hela dagarna och jobbar med seriestripparna, de ska jag publicera här när jag är klar. idag har jag även tagit fotografier på körsbärsblommor, de skall vara till ett bokomslag i Grafisk design. Även till insidan av min systers projectarbete CD. De behöver redigeras lite men den här var fin som den är.

På lördag är det Releasefest för Comic royale på cafe spegeln här i gävle alla som vill komma är välkommna, bara att säga till i förväg.

 Sen är frågan om jag ska läsa Floristik och Faunistik i sommar, jag har ingen extrem nytta av det i framtida jobb, men det verkar skoj och man får vara utomhus. Lite nytta kan jag ju ha eftersom jag gillar att rita djur och växter, den serien jag är mest nöjd med är ju ökenelefanterna, en faktaserie om djur.

sommar.. sommar.. sommar.. = oro

Denna jobbiga ovissa sommar! Ok nu vet jag att den ordnar sig finansiellt iaf. Men jag kom in på grafisk design och det är bara en månad, så halva sommaren får jag leva på sparpengar isåfall, vilket inte är superkul. Jag hoppas på att komma in på distanskursen som är över hela sommaren istället, den skulle ställa allt till rätta, jag skulle veta att jag har gott om pengar och jag behöver inte känna mig stressad över att åka hemifrån en lång period. För visst har jag inget emot att åka till halmstad en längre period, men det känns stressigt om jag måste åka dit en månad direkt när sommaren börjar. Det är så mycket som måste fixas då nämligem katter, packning och tågbiljetter. Nu i slutet är dte ju dessutom mycket att göra i skolan, så ush! stress! Har inte fått svart på ett par jobb jag sökt heller, så ännu bättre vore om man fick sig ett jobb.
Nästa sommar ska jag söka kurser i tid iaf, så man kommer in på dem ordentligt! Men vad ska man göra den hösten? plugga eller jobba?

Baconlindad sparris



Igår lagade jag baconlindad sparris, det vra jättegott! Rekomenderar detta, och speciellt till er som äter GI.

Ingredienser
Sparris
Bacon
Olivolja
Peppar
Salt

Sås:
1, 5 dl Creme fraiche
½ Lime
1,5 tskHonung
Vitlökspeppar

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Förväll sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Linda sedan in dem 2 och 2 eller 3 och 3 i sparris. 2 bitar sparris per knippe. Häll olivolja på topparna och peppra hela. Sätt  in i ugnen i ca 15 minuter.

Sås: Pressa den halva limen blanda i honung och vitlökspeppar. Låt stå i kylen en stund.



Valborg

Igår var det valborg! Det blev en mycket mysig kväll! Vi började med picnic i bolongeskogen ett litet glatt gäng på mig, emil, effe, emelie, linton, burre och elias. Vi käkade kycklingklubbor och potatissallad, emelie hade med sig haolumiost något jag tyckte var riktigt, riktigt gott, så nästa grillning blir det sådan.

Tyvärr var det lite kallt så vi gick över till andra sidan ån där brasan skulle tändas och där mötte Tom, Amanda, Jonathan, Simon, David och daniel upp oss. Brasan var gigantisk! Halmstas pyttebrasa på 2x2 meter är värkligen ett piss i nissan jämfört med denna som var ca 20x8 meter! Det värmde gött!

Effe var glad!

 


Emil, Emelei och Effes näsa?   

 













Wiho!





Här har vi den gigantiska brasan!

Lite bättre

Det känns lite bättre när man tänkt efter lite..
Både grafisk design och design och konsumtion har jag nytta av, vilket det nu blir.
Vi vet att vi kommer ha pengar i sommar.
Jag har sökt 2 jobb till tidningsbud i halmstad och campingpersonal på skrea strand.
Allt ordnar sig...

Ledsen

Ush så ledsen jag blev, kom inte in på de sommarkurserna jag önskar och tror inte jag får nått sommarjobb heller. Tråkigt och trist, jag har dock kommit in på en kurs i grafisk design i halmstad och är reservplacerad på en distansutbildning om design och konsumtion. Hoppas på reservplatsen faktist, för visst är grafisk design kul, men det är svårt att va i halmstad hela sommaren när man faktist inte bor där. Ush sommaren känns tragisk! Emil kom iaf in på en utbildning han önskade, så jag är ju glad för hans skull.