Dagens klänning 31/1

Idag har jag tränat och tagit det lugnt. Ikväll blir det bio: "Till vildingarnas land". Idag blev det en lite sommrigare klänning trots all snö här. Man måste ju våga längta till sommaren lite iaf. Klänningen är vintage.


Frank Sinatra

Ibland är jag förtjust i lite äldre musik. Det är oslagbart med Frank Sinatra när man sitter och arbetar tex, mysfaktor!


Återvinning

Igår bestämde jag mig för att inte bara slänga allt skräp i samma soptunna utan att det var dax att börja återvinna ordentligt. Har kommit på ett system här hemma som jag tror kan fungera, annars är ju dilemmat hur man ska få plats med allt om man skall ha en påse för alla olika återvinningsmaterial. Men nu lägger jag alla i samma så får man sortera dem i soprummet istället, burkar o kartonger o sånt är ju oftast inte kladdigt ändå. Duktigt av mig och Emil. Vi människor slänger så oerhört mycket skräp så jag tycker att man skall göra sitt bästa för att sortera det så att det inte bara läggs på hög.
Ballerina kladdkaka

Dagens helgmums blev balleringa med smak av kladdkaka. Till för att doppa i kaffe, te eller mjölk. Jag har läst delade meningar om denna kaknyhet men jag älskade dem, jummie! Nu ska jag rita rötter.
Dagens idag

Det blir en tidig dagens idag för att det är helg. Just nu har jag inga skolarbeten, och det måste vara första dagen på en evighet då jag inte har en enda skoluppgift att rita på. Så jag känner mig fri. Snart skall jag gå över till loppisen på andra sidan gatan och lämna lite gamla kläder till välgörenhet. Därefter ska jag se om Emil och jag lyckas storhandla trots all snö. Ikväll blir det, träning, myskväll och så ska jag arbeta på min illustration till utställningen.

Klänningen är från indiska, och är en av mina vardagsfavoriter. Det blev håruppsättning idag för en gångs skull Margaretaflätor.
Vilken kombination!

 

Undebar blandning. Moneybrother framför Brännö serenad. Underbart när ett av mina favoritband framför en av mina favoritartisters låtar


Dagens

Idag var sista dagen av informatörsutbildningen trevligt som alltid och en inte lika tung dag som igår. Idag har vi haft en toppenföreläsning på presentationsteknik och guidningsteknik. Dagen avslutades med bowling och middag.
Dagens klänning är från Tippys, jag gillar alltid svart och vitt i kombination.

 


God natt

Slitsam dag idag. Hade först studentinformatörsutbildning 8:30-16:00, vilket var trevligt. Mindre trevligt var att det var förjäkligt att ta sig till och från skolan i all denna snön. Mindre roligt var det också att behöva göra klart flshfilmen när man redan var trött efter en heldag. Så nu är jag helt slut.

Dagens klänning är faktiskt min studentklänning. Den fungerar fortfarande om man kombinerar den på rätt sätt tycker jag, den blir mer vardaglig då. Den är köpt på h&m från början.

 


Idag

Det här är min klänning idag. Det är en vintageklänning som jag tycker hemskt mycket om. Den är lite svåranvänd för den är lite längre än de klänningar jag vanligtvis trivs i, men den är så vacker och har underbara färger. Den är köpt på beyond retro i stockholm. Idag har jag börjat dagen med att träna sedan har jag suttit och arbetat med flash hela dagen, har nu 25 sek film så blir klar imorgon efter informatörsutbildningen.


Dagens klänning

Idag kör vi vidare på klänningarna! Nu har jag bemödat mig med att ta ett foto, vilket jag borde göra varje gång men det kan hända att jag är lite lat ibland. Här är iaf dagens klänning jag vet att den ursprungligen är från indiska (såsom många av mina kläder) men det här var en julklapp från Emils rara mamma.


Dagens klänning

Jag ska börja med ett lite projekt, bara för att det är kul. Jag ska ha på mig alla mina klänningar en efter en, kanske inte de allra sommrigaste men finklänningar kan man alltid klä ner. Jag har nämligen många klänningar så tänkte att det kunde vara ett kul sätt att få andvändning för alla. Så jag mjukstartar med min sjömansklänning som jag har på mig idag. Den är köpt på tradera men den kommer från en japansk klädkedja och var ny när jag köpte den.

Fotot är inte nytt eller jättebra men det får duga som mjukstart då jag inte orkar ta ett nytt idag.


Lady Gaga

Kan inte hjälpa det men älskar Lady Gaga. Hon är inte direkt klassisk populärmusik, hon skriver sina egna låtar och sjunger oerhört bra. Sen finns det ju ingen annan med en stil som hon.

Jag vet att texten är nonsens, men det låter ju så bra!


I'm sailing..

Synd att Forever 21 ska ha så väldigt dyr frakt till sverige, de har alltid sjukt snygga kläder. Kanske någon vill samfrakta någongång, någondag...

 


Idas tatuering

Idag tatuerade Ids sig med tatueringsdesignen jag ritat, mycket smickrande tycker jag. Bilden är inte så skarp men jag hoppas hon ger mig en skarpare sen. Det känns väldigt roligt att ens vänner gillar det jag gör, jag berättade ju tex igår att malin skall tatuera in en ängel jag ritat.

 


Hårrenovering

Imorgon skall jag ringa frisören. Jag tänkte göra en hårrenovering som jag kallar det. Skall klippa igenom håret snygga till luggen, göra en avfärgning och lägga i en ny färg. Jag vill ha en rödbrun färg och lite ljusare än jag har nu, och det bvorde ju gå när man avfärgar för då bleker man ju lite.

Nått sånt här hade jag tänkt.


Mer tatueringsförslag

Denna kväll har jag spenderat med att rita tatueringsförslag till en annan av mina bästa vänner, nämligen Malin. Hon vill ha en söt, typiskt teckand, enkel ängel med I love Kent på klänningen. Här är mina förslag.


Jobb

Jag är glad för har ju börjat arbeta som studentinformatör på skolan, och det är värkligen jättekul. Supertrevliga arbetskamrater ocg spännande och utvecklande arbetsuppgifter, det krävs lite is i magen för det är mycket att tala inför folk och även hålla en del föredrag. Men jag har inte så svårt för det och blir bara glad när jag vågar göra sånt. Så nu har jag anmält mig på diverse mässor och även till ett par föredrag om mitt program. Ett jobb som gör mig glad.

True romance

Såg precis en helt underbar film. True romance av Tarrantino. Den liknar inte något annat jag har sett på länge, galen och actionspäckad. Kärlek, knarklangare, maffia, polisen och helt underbara karaktärer. Se den!

Inget katthem

Det blir inget volontärarebete tyvärr, jag hade gärna velat. Men passen är förlånga och välmkomnandet där var inte alls bra. Trist att det ska behöva vara så när man erbjuder sig att hjälpa till.

Tatueringsförslag till Ida

Har nu skissat fram några tatueringsförslag till Ida, hon ville ha symbolerna för tro hopp och kärlek sammansatta på något bra sätt. Här är mina fyra förslag.


Volontär

Jag har nu bestämt mig för att bli volontär på katthemet här i Gävle. För er som undrar så har jag mina anledningar. Jag älskar djur i största allmänhet, och hjälper gärna till. Dessutom skall det vara en riktigt bra merit att ha engagerat sig idiellt sedan när man söker jobb, till sommaren och hösten.


Indiskas vårkampanj

Som vanligt har jag stenkoll på Indiska. Deras nya kampanjbilder är mycket fina och jag föll speciellt för den här. Håret är sockersött tycker jag men det är ingen frisyr jag skulle trivas något vidare i. Vad tycker ni om den?


Fest-noir

I fredags var det fest med film-noir tema hos efraim, en fest med ett väldigt lyckat tema.


Nyår

Här kommer några glada bilder från nyår, bättre sent än aldrig.

 

 

Gott nytt 2010!


Angelina Jolie

Håller på med karikatyrerna, och har nu lyckats med porträttet och den första. Tyvärr är de sena och jag har ont om tid pga sjukdom och resor. Så det är inte nedlagt mängder av tid på dem direkt.

 

Den i blyerts är väldigt snabbt skuggad. Vi skulle utgå från tre olika bilder och rita ett porträtt av kändisen utan att rita av någon av bilderna. Så när jag blev nöjd med ansiktsdragen fick det räcka för denna gången. Så inga mästerverk bara vad jag slängt ihop idag.


Las palmas

Las palmas semestern var som sagt riktigt lyckad! Vädret var varmt och strålande och vi gjorde fler roliga utflykter. Här kommer ett litet urval av bilder som får representera veckan.

Jag på en bergssluttning i en botanisk trädgård.

Min pappa är höjdrädd

Fossingar på branten

Mas palomas öknen

öknen

söt siss

Blank sand

bland blommor

en söt kissemiss

 

 

 

 


Oj oj oj!

Linnea, Frida och jag som små.


Nu är jag hemma från en underbar vecka i Las Palmas och imorgon bär det av till Gävle igen. Las palmas var underbart denna gången för vädret var toppen och vi gjorde mycket trevliga utflykter, uppdatering med bilder är på väg. Även Julen var lyckad och mysig har även lite bilder därifrån.

Framför mig har jag en fullspeckad vecka. Eftersom jag ligger efter i skolan pga halsfluss, julen och resan, senast imlämning är på söndag. Så det blir rita, rita, rita när jag kommer hem. Igår sov jag hos Linnea (därav bilden), passade på att träffa henne innan jag åker och idag fikade jag med Jenny.