Tips!

I kväll såg Emil och jag Donnie Darko, en mycket bra film med en läskig kanin! När jag letade efter en bra bild att ha i bloggen så hittade jag en riktigt rolig hemsida nämligen The Comic critic, en kille som gör filmrecensioner i serieformat. Själv tycker jag att de är jättekul, så jag rekomenderar varmt en titt på den hemsidan. Det finns recensioner av mängder filmer!http://198.173.235.195/comiccritic.html

Shopoholic

Har köpt lite kläder på sistonde, här är några bilder. Jag är jättedålig på att ta helkroppsbilder i spegel (vissa är ju jättebra på det) men dessa får duga.


Ny kofta från H&M               Nytt linne från Monki                    Ny blus(rosa) från Indiska

Sötnos

Har skrivit lite om Caesars strapatser på sistonde, så får ju inte glömma nämna Pallas. Hon mår bra, är supersöt och superkelig just nu. Vi letar lite efter en hanne att ta en kull ungar på henne med, men det verkar rätt kört då uppfödare inte får beblanda sig med blandraser. De är så löjligt petiga med reglerna bara för att vi som vill föda upp vackra huskatter inte skall konkurera med de renrasiga katterna. Synd är det. Jag hoppas på att vi hittar någon som inte är medlem i en kattklubb och är beredd att avla huskatter. Annars får man väl köpa sig en renrasig katt i framtiden om man vill ha kattungar.


Lägenheten

Nu har vi fått lite ordning i lägenheten, så det är dax för lite bilder!


kök


Sovrum


Vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum-hall-kök

Vildkatt

Caesar har blivit utekatt nu, eller iaf i den mån han önskar. Så han går ute själv nån timme om dagen.

Igår hade han dock en väldig otur, Emil hade släppt ut honom och det började regna. När Emil skulle hämta in honom så tog han med sig ett paraply, oturligt nog så skrämde paraplyet Caesar och han sprang iväg. Emil ropade efter honom men han hade nog gömt sig någonstans.

Han gick upp till lägenheten för att hämta förstärkning i form av mig. Innan vi hann gå ut så började det hagla och åska! Stackars Caesar! Så vi sprang ut och hittade en mycket blöt och ledsen katt i en buske i trädgården. Så efter detta har han vart lite rädd för att vara ute ensam igen, men det går nog över snart och han blir lika glad i att vara ute igen. Lika glad som på bilderna här:

Emils bild

 

'

Emils bild

 

En glad Emil
En tjuvtitt

Det är fortfarande oreda i vår lägenhet. Porjektarbete och jobb har saktat ner uppackningen lite. Så fler bilder kommer när det är klart. Men nu lägger jag bara upp några små glimtar.Det fina fönstret


Nöjd katt i handfatLummig trädgård med utsikt mot halmstas skyskrapa trade-centerFina fondtapeter i sovrummet

Klar med projektarbetet

Idag har jag slitit med att sammanställa och avsluta mitt examensarbete på serie och bildberättarprogrammet. Tillslut dick jag iväg den 24 sidor långa dummyn och den 17 sidor långa processbeskrivningen. Phew! Här får ni kika på tre färdiga barnboksuppslag, illustrationerna har ni sett förut men inte de färdiga uppslagen.Fiskgryta med citron och dill

Mitt i all röra får man ta sig tid att laga lite god middag. Idag slängde jag ihop en fiskgryta som både jag och Emil tyckte blev väldigt god, så den kan jag rekomendera.Ingredienser:

1 Paket sej (eller liknande vit fisk)
2,5 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
2 morötter
½ Citron
1 tsk - ½ msk dill
peppar
Matolja

Gör såhär:
Tina fisken och stek den i lite matolja. Häll på creme fraichen och låt koka upp. Smula ner buljongtärningarna och låt dem smälta. Pressa saften ur citronen och krydda med dill och peppar. Skala och hacka morötterna, häll ner dem i grytan och låt koka 10-15 min. Servera med hemmagjord klyftpotatis eller kokt potatis.