Mika

Jag gillar Mikas musik. Men dagens upptäckt är att han även designar sina egna skivomslag, och dem gillar jag verkligen. Han kankse inte är världens bästa tecknare rent tekniskt men han skapar underbara världar i sina bilder.






Dessa två bilder är från hans musikvideo "Lollipop"




Singelomslag



Utställning i samband med att han släppte sin första skiva "Life in cartoon motion"



Och här är Lollipop videon


Bokat

Köpte sistaminutenbiljett till Halmstad med flyg idag. Så jag åker imorgon och är framme kl 13:00. Det blir Halmstad en vecka denna gången skall nämligen på jobbinterjuv på onsdag nästa vecka. Smidigt och bra med sista minuten, då det tillåter en att vara mer flexibel!

Rösta

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

Jag är med och tävlar i en designtävling på Nelly.se så rösta gärna på min bikinidesign.


Tidsfördriv

När man är sjuk kan man spendera tiden med att göra om sig själv till en Zombie.


Jobb och shopping

Igår var det öppet hus på skolan, jag jobbade och representareade programmet. Men det var väldigt dåligt med folk tyvärr. Jag jobbade även i fredags och då var jag på en UF mässa här i Gävle. En mässa med alla ungdomsföretag från gymnasiet och det var jättekul att se, väldigt mycket kreativa uppfinningar och stora ambitioner. Beundrade en tjej som hade plockat 200 liter lingon och gjort glögg på, som hon sålt under vintern.

Efter skolan igåt hann jag med lite shopping innan jag började bli ordentligt sjuk. Blev ett par av skorna jag har tänkt köpa (som ni kan se längre ner i bloggen), en sjal från h&m:s garden collection och en t-shirt från lindex.




Sjuka besvär

Jag är sjuk och det är extremt tråkigt. Jag trodde att det var halfluss, för jag har exakt samma symptom som halsfluss men det visade sig vara virus. Jag hade nämligen halsfluss i julas och nu har jag exakt likadana symptom, alltså feber och skitont i halsen. Så jag åkte in till sjukhuset för att ta prover. Men nej! då är det inte som i halmstad här, de tar tydligen inte prover av den sorten på sin akutmottagning. Så jag var tvungen att åka till en jouröppen vårdcentral på andra sidan stan, "kul" när man mår skit. Det är andra gången jag blir portad i dörren på Gävle sjukhus, första gången var jag matförgiftad och de trodde det var vinterkräksjuka så jag fick inte komma in. "Bra" förtroende man får för dem.

Sköterskan på vårdcentralen kollade i min hals och sa "det här är halsfluss". Jag fick vänta en stund på doktorn som också tyckte att det såg ut som halsfluss så hon tog prover. De kom tillbaka negativa och hon tyckte att det var konstigt så hon tog ett blodprov också. Blodprovet var också negativt. Så trots att det ser ut och beter sig exakt som halsfluss så är det tydligen inte det, vilket är kasst för virus tar alltid längre tid på sig att läka ut än om man får äta antibiotika. Trist eftersom jag får både virushalsflusser och vanlig halsfluss flera gånger per år, och då lär man sig att det inte är positivt att det "bara" är ett virus. Så nu är det bara att vila nu och hoppas på att jag blir frisk nog att ta flyget till Halmstad i veckan.

Nu mobil?

Jag behöver en ny mobil, då min gamla mobil bara ser mer och mer sliten ut och batteritiden på den bara minskar. Så även om jag är en av de få som inte tycker att det är speciellt kul med mobiler så kankse det blir vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Jag bryr mig inte om funktioner men jag vill ha något enkelt och snyggt. Så dessa två är vad jag funderar på.


Båda är snygga, enkla och ligger under 1000kr vilket passar mig utmärkt.

Trött

Idag har jag jobbat. Jag och Emil var i stockholm på Blackebergsgymnasium och representerade skolan. Man blir trött efter att varit iväg 9h. Men det är alltid skönt med lite extra pengar, det kan behövas om vi skulle lyckas få en lägenhet till sommaren. Imorgon blir det till att jobba med projektarbetet och på fre-lör så är det jobb som informatör som gäller. Närsta vecka åker jag till Halmstad, ser fram emor att träffa alla saknade.


Mönster

Har designat lite mönster idag




Mer shopping

Jag har ett stort shoppingsug just nu, det är säkert bara för att jag inte har några pengar. Jag kommer få välja noga vad jag köper sen när jag väl får pengar så att man inte gör slut på allt direkt. Men här har vi lite fina saker från H&M som jag är sugen på att inskaffa.




Underbara kuddar! Kanske lite väl tjejiga för att Emil ska godkänna dem, men kankse kan jag övertala honom att nån av dem passar in här hemma. Kankse den blommiga och nallen?


Har ni sett?

Här har vi Lady Gagas, Beyoncés och Jonas Åkerlunds senaste musikvideo/kortfilm. Det är någor barnförbjudet så jag varnar känsliga tittare. Jag gillar det de vågar verkligen vara nyskapande och jag beundrar deras kreativitet. Videon inehåller flera referenser från bland annat Pulp fiction, Kill Bill, Thelma & Louise och även Star wars. Giftet Lady gaga blandar samman har ingredienser av ämnen som nämns i star wars filmerna. Nu vet jag vilken låt som skall gå på repeat när jag firar min födelsedag med tjejerna, Thelephone it is!

 


Söta jeans

Cheep monday har söta jeans med blommiga lagningar på, gulligt tycker jag. Blir lite sugen på att inskaffa ett par.



Vill se

Nu vet jag vad nästa biobesök kommer att bestå av för film, verkar superspännande!


Skor

Nästa inköp kommer absolut att bli ett par nya skor, behöver nya vårskor och tänkte att den här gången får det bli ett par tygskor. Jag är mest sugen på ett par söta blommiga, men det kanske är svår kombinerat? Här har vi iaf några söta. De är från Din sko, H&M och Lindex.


Uppdaterat

Har rättat till länkarna till mina vänners bloggar i menyn, så nu leder alla till rätt hemsidor.

Ett bra citat

"Vilket slöseri med skönhet att oräkneliga kvinnor varje dag vaknar upp i ett fängelse av självkritik"
Av: Karin Ström för Elle

Jag läste en bra artikel i senaste Elle numret idag, om kvinnors självkritik gentemot sina egna kroppar. Det stod mycket bra saker, till exempel om hur många olika sätt det finns att vara vacker på. Hur onödigt det kan vara med plastikoperationer, utan att man istället skall framhäva det man tycker om hos sig själv.



Jag tycker tillexempel om mina ögon och ögonbryn.

Till havs!

Jag har en svaghet för marina kläder, och för en gångs skull tycker jag att bikbok har mycket fint.









Vintage stories

V. 14 skall jag ta en titt in på kappahl, då släpper de nämligen sin vårkollektion av vintage stories och denna gången är det tydligt 50-tal inspirerat. Jag som älskar 50-tals klänningar!



Pesto pasta

Idag gjorde Emil och jag en supergod pastarätt. Det var Efraim som tipsade oss och minn jag inte fel så var det Jägers resept. Hursomhelst så var det mycket gott, mättande och vegetariskt. Jag vet ju att jag har många vänner som uppskattar vegetariska resept, så här kommer ett!

Ingredienser:
Pasta
Pesto
Avokado
Soltorkade tomater
Fetaost

Gör så här:
Koka pastan och under tiden hackar du upp fetan, avokadon och tomaten. När pastan är klar blandar du i pesto. Därefter är det bara att strö över de andra ingredienserna. Snabbt, gott och vegetariskt! Vad mer kan man begära?

Shopping sugen

Jag älskar badkläder, men det är svårt att hitta något som man trivs riktigt bra i. Är sugen på att prova badräkt eller badlinne. De två översta från ellos är bra kandidater i den kategorin, när det gäller bikini funderar jag över lite retro stil med lite högre midja eller bara något sött.



...

Tråkigt att vuxna männsikor kan bete sig så barnsligt och sjunka så lågt. Nu får vi gå vidare i vårt lägenhetsletande och jobbsökande, man kan ju bara hoppas på det bästa nu.

Barbord

Jag hoppas fortfarande innerligt att Emil och jag får jobb och lägenhet i Halmstad. Vi tänkter hursomhelst sälja vårt lite tråkiga köksbord och satsa på ett barbord, för det tycker vi båda är riktigt snyggt.




Skissat

Jag har suttit och skissat en del idag, och slutligen så lekte jag lite med skisserna i photoshop och fick fram det här.


Tidsfördriv

Vem är du?

Namn: Anna

Vad skulle du vilja heta om du själv fick välja? Har svårt att tänka mig nått annat namn på mig själv, gillade Matilda som är mitt andra namn när jag var yngre.

Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Anna var det flicknamnet de hade tänkt, Jonas om jag hade vart en pojke.

Vilket stjärntecken är du? Vädur

Vad jobbar du med? Jag är student

Vad har du för utbildning? Grundskola, estetisk bild på gymnasiet, konst på folkhögskola och bildberättande på högskolan.

Vilken årgång är du? 88a :)

Vart bort du? Gävle men flyttar tillbaka till Halmstad i sommar

Hur många gånger har du flyttat? 3 gånger.

Vart skulle du vilja bo? Någonstans på västkusten.

Vad vill du bli när du blir äldre? Barnboksförfattare, studievägledare, ,mamma.

Vad är det bästa med dig? Jag är positiv, social och omtänksam, tycker om att hjälpa andra om jag kan. Jag har lätt att tycka om andra. Jag är ambitiös och vågar satsa på mina drömmar.

Vad är det sämsta med dig? Jag är känslig och blir lätt stressad och upprörd över saker. Jag kan vara rätt förvirrad emellanåt speciellt om jag är trött och så är jag väldigt klumpig.


Utseende

Hur lång är du? 163 cm

Hur mycket väger du? Vet ej, pendlar nog lite nånstans emellan 54 och 59 skulle jag tro.

Hårfärg och frisyr? Långt rödbrunt hår, just nu har jag det oftast lockigt. Har naturliga lockar om jag inte borstar ur dem när de är blöta.

Ögonfärg? Bruna.

Mest nöjd med? Ögonen, näsan, rumpan, brösten, händer och fötter.

Minst nöjd med? Just nu är det nog magen skulle jag tro, men har inga stora komplex.

Skostorlek? 38

Glasögon? Nope, fast tycker det är snyggt.

Har du några piercingar/tatueringar? Har en färgglad tatuering av mymlan från Muminhistorierna på benet, jag älskar mumintrollen och hon är lite utav ett alterego. Den beskyddande storasystern.


Favoriter

Filmer? Sagan om ringen filmerna, Garden state, Nyckeln till frihet, Benny and joon, spirieted away, det levande slottet, totoro, fantomen på operan, avatar, sweeney todd, edward scissorhands, avatar, lejonkungen, den lilla sjöjungfrun, skönheten och odjuret, seven, pirates of the carrabean, twilight, star wars, amarcord mfl...

Låtar? Är för dålig på låtnamn men kan säga några artister regina spektor, håkan hellström moneybrother, queen mfl..

Årstider? Vår och sommar

Mat/dryck? Gillar fiskrätter och te eller saft.

Djur? Alla med päls och delfiner. Tex, katter, hundar, isbjörnar, tigrar, grävlingar, rävar, lodjur, wombats mfl...

Färg? Blå, röd, vit, rosa, lila, grönt, grått, orange, turkos.

Parfym? Dior hypnotic poison.

Tv program? How i met your mother, twin peaks och true blood.

Ämne i skolan? Bild, svenska, samhällskunskap, psykologi

Sysselsättning? Jag svarar mysa precis som malin skrev. Umgås, se på film, äta god mat, spela uno eller liknande, läsa. Fast jag gillar att jobba också iaf just nu när jag är informatör.


Kläder

Vad använder du just nu för jacka? Antingen min svarta enkla filtjacka eller min nya skinnjacka när det är lite varmare.

Vad använder du just nu för skor? Stövlar, bruna eller svarta i rätt så enkla modeller.

Favoritfärg på kläder? Blått, rött, vitt, rosa, lila, orange och svartvitt.

Vad skulle du aldrig ta på dig? Gula kläder, magtröja axelvaddar eller andra för 80talistiska kläder. Jeans med hög midja är inte heller min grej.

Favorit affärer? Indiska, gina tricot, h&m, beyond retro, lindex.

För hur mycket köper du kläder i månaden? Varierar mycket beronede på hurmycket jag känner att jag har råd med och behöver spara.

Favoritmärke? Har nog inget, älskar kläder i allmänhet.


Ditt rum

Stort, litet eller mitt emellan? Sitter i vardagsrummet, det är stort.

Vilken färg på tapeterna? Brunröda, som jag inte gillar.

Vilka färger har du i rummet för övrigt? Lite blandat lite naturfärger, vitt, grönt, rött och lila.

Favoritmöbel i rummet? Soffbordert.

Favoritpryl i rummet? Gillar tavlan jag har över soffan, den har min farfar målat.


Blandat

Vad heter din morfar? Leo

Vad har du i din..

a) jackficka just nu? Min mobil ligger nog där just nu.

b) handväsk just nu? Mycket, plånbok, pennskrin, kalender och en massa småsaker.

Vad är du beroende av? Kramar och te.

Vilket land kommer du ifrån? Sverige.

Vilken sorts lipsyl använder du? Lush choklad.

Vad tror du på? Kärlek :)

Har du något husdjur? Två katter Caesar och Pallas :D

Vart bor du? I en lägenhet på Brynäs med Emil


Tröstshopping...


Önskar...

Jag önskar mig ett jobb och en lägenhet i Halmstad i födelsedagspresent, kan någon ge mig det?

Dagens 9/3

Idag blir det en klänning! Idag har jag jobbat och haft lägenhetsvisning. Var lite segt att jobba idag eftersom det var ett pass på fm och ett på em så var kvar i skolan mellan passen, segt. Imorgon skall jag till danderydsgymnasiet i stockholm och informera om skolan, det blir nog roligare. Dagens klänning är från Indiska (för ovanlighetens skull). Den har söt tyllkant nertill och fina pärlbroderier, den är i ekologiskt bomull.

Här ser man  pärlorna bra, och en glupsk Caesar nedanför.

Här ser man hela klänningen lite bättre

 


Fullt upp

Mycket att göra nu igen. Skall jobba mycket den här veckan skall på gymnasiebesök, mässa och hålla i informationspass på skolan. Idag har jag haft lektion och visning av vår lägenhet. Så fullt upp helt enkelt. Samtidigt skall jag försöka jobba en del med mitt projektarbete. Så dagens klänning får dyka upp när det finns tid helt enkelt.

Dagens 7/3

Här kommer dagens klänning såhär kl 23:45. Jag är uppe sent idag för Emil och jag skall försöka se en del av Oscarsgalan, vi har dock lektion imorn så vi får se hur mycket det blir. Klänningen är en supermysig sommarklänning från Indiska, älskar mönstret och tyget.




Katt i scarf

Caesar är också fashionabel, han har fått sig en liten scarf. Den skall han ha när han springer runt utomhus.




Dagens klänning igen

Nu skall jag börja med dagens klänning igen, efter att ha haft fullt upp ett tag så kan jag nu lägga in lite sånt igen. Här är dagens klänning och det är en vintageklänning i 50talsstil, inköpt på tradera.

Pose!


Framtid

Ibland funderar jag över vad jag vill bli förutom barnboksillustratör/författare, det är jag ju snart färdigutbildad till men det är tyvärr inget man kan försörja sig på. Eller kan kan man, men fattigt och hårt lär det bli så jag skall ha det som ett extraarbete förhoppningsvis. Jag är inte säker på att jag hade stått ut med ett så ensamt jobb på heltid heller. Mitt senaste tillskott i "kan jag tänkas bli" listan är studie och yrkesvägledare. Jag har funderat på informativa arbeten ett tag och idag slog det mig att Syo skulle kunna passa mig utmärkt.

Min lista just nu:
Studie och yrkesvägledare
Informatör
Lärare
Förpackningsdesigner
Grafiskdesigner

Alice i underlandet

Igår var jag och såg Alice i underlandet på bio. Den var bra och trevlig men inte det bästa jag har sett. Så som i många familjefilmer låg fokusen fel och det blev mer fokus på händelser och action än på den mystiska stämning som borde finnas i underlandet. Det var en trevlig och snygg film men jag önskar att de hade haft en annan fokus. Kostymerna i filmen var dock helt fantastiska och den som har designat dem har gjort ett strålande jobb. Johnny Depp briljerar som vanligt med sin underbara charm och utmärkta skådespelarkunskaper.


Shoppat

Har inhandlat lite nya vårkläder. Känner att jag behöver lite mer bekväma kläder som man bara kan dra på sig. Jag har även köpt en skinnjacka då jag lyckades hitta en som var i den stilen jag har letat efter.

Ny skinnjacka från Lindex

 

Överst: Blommigt linne från Gina tricot och tunika med fjärilar från Lindex

Underst: Lång tröja från Lindex och kofta från Gina tricot


Tjuvtitt

Här får ni en tjuvtitt på min Comicroyaleserie, lägger inte upp hela för ens ComicRoyale är klar. Känns som att jag vill att den skall synas där först.


Besök!

Nu har mina kära vänner åkt hem, vi spenderade tre härliga dagar tilsammans. Med mycket skoj och påhitt som vanligt! Första dagen spelade vi kort, alla var lite trötta men vi hade trevligt ändå. Andra dagen blev det stan, shopping och Kentkonsert. Tycker konserten var riktigt lyckad, kul att se ett band man har lyssnat på sen man var liten. Idag degade vi och kollade på Alien innan jag vinkade av dem på tåget. Härligt när ens vänner kommer ända från Halmstad. Jag längtar tills i sommar då vi alla bor i samma stad igen :) (utom cat som bor i Lahom men det är nära ändå)
















Imorn smäller det!

Nu har jag jobbat med min Comic royale serie oavbrutet i snart tre dagar, så jag är helt slut! Här näst kommer tre roliga dagar då mina älskade galningar kommer på besök. Kl 14 imorgon dyker Malin, Cat och Jenny upp här i Gävle. Vi ska ha pokerkväll med tema och vi skall på kentkonsert, det ska bli underbart! Saknar dem ju alltid och nu ska de får se hur jag bor, jippi!