Julpynt

Nu börjar årets mysigaste tid! Jag har precis julpyntat här hemma, jag lyssnar på Glees julskiva och en gnutta julstämmning börjar infinna sig. Jag älskar julen, min familj är bra på att fira jul och det är alltid stämmningsfullt hös oss på julafton. Glad första advent!


Syskonkärlek

Det här är första kapitlet i en bok för barn 9-12år. Vi skulle bygga historien och karaktärerna på en intrig som vi hittat på ett forum för barn och unga. Jag har valt en intrig med pojkvänsproblematik systrar emellan och vad som kan hända när den ena systern inte tycker om den andras pojkvän.

Syskonkärlek


Marielle lyssnade knappt på läraren, det var dagens sista lektion och hon satt och funderade ut nya taktiker inför helgens fotbollsmatch. Men hennes funderingar avbröts snart av att någon kastade ett sudd i bakhuvudet på henne. Hon vände sig om och fick se Tobias sitta och flina mot henne. Det kokade i Marielle, hon ville gå fram till Tobias och ge honom en fet smäll på käften. Men hon visste att läraren inte skulle uppskatta om det blev slagsmål i klassrummet, så hon lät bli. Marielle och Tobias hade gått i samma klass i snart ett år och de hade tyckt illa om varandra från första dagen, de var totalt olika. Tobias var en av klass 6B:s mer populära killar, och han gjorde sig alltid till, hon hade till och med sett honom smygröka bakom gymnastiksalen. Marielle avskydde den typen av killar, de som gjorde allt för att vara coola. Marielle och Tobias bråkade ofta, så ett suddgummi i nacken var ingen ovanlighet. Nu kunde hon inte göra någonting åt det, men hon skulle bestämt konfrontera Tobias efter lektionen.

Hon kände sig fortfarande förbannad när hon fick syn på Tobias. Han stod och flinade tillsammans med några andra killar. Marielle gick fram till dem med bestämda steg.

- Vet du att jag borde slå ner dig? Utbrister Marielle med ilska i rösten.
- Du skulle bara våga. Flinar Tobias.
- Du vet att jag vågar, men jag känner inte för det idag. Men våga inte kasta mer sudd på mig ditt tjockhuvud!
- Oh, så rädd jag blir. Svarar Tobias ironiskt.
- Det borde du bli. Muttrar Marielle till svar. Hon ger Tobias en ilsken blick innan hon klampar därifrån.

När Marielle kom hem den eftermiddagen blev hon välkomnad av en mycket glad lillasyster. Tanja var bara ett år yngre än Marielle och de brukade komma bra överens. Men Tanja hade på senaste tiden börjat sminka sig och det hade Marielle svårt för, hon tyckte att Tanja började bli så väldigt tjejig. Men hon tyckte om sin syster, Tanja var snäll emot henne och de hade alltid kul ihop. Idag var Tanja extra glad, hon hade en nyhet att berätta.

- Åh Marielle! Vet du vad? Åh, jag är så glad!
- Jasså? Hänt något kul i skolan idag.
- Kan man säga. Svarar Tanja och försöker låta hemlighetsfull.
- Snälla, rara Tanja? Du kan väl berätta?
- Jag har skaffat en pojkvän! Utbrister Tanja med ett glädjerop.
- Min första pojkvän, kan du tänka dig?
- Vad kul, svarar Marielle uppriktigt. Du får berätta allt om honom.
- Det hinner vi inte med, för han skall komma hit på middag om en halvtimme. Du vet hur mamma och pappa är? De ska alltid göra en så stor grej av saker och ting.
- Jo de är så jobbiga på det viset. Instämmer Marielle.
- Ja verkligen! Så jag har lovat att hjälpa til i köket nu, men jag lovar att berätta allt senare ikväll.

När det prick klockan fem ringde på dörren så sprang Tanja genast och öppnade. Marielle satt i soffan och såg på TV, hon sneglade nyfiket mot dörren. Men vad fick hon se!? Utanför dörren stod Tobias. Tobias av alla hemska människor. När hon såg hur Tobias kramade om hennes syster kände hon sig illamående. Tobias och Marielle låtsades att de inte såg varandra. Marielle lät bli att titta åt hanns håll och Tobias smet snabbt in I köket. Marielle satt kvar I soffan och kände ilskan bubbla inom henne, hon tänkte så att det knakade. Det här var ett stort problem, Ella fick bara inte vara tillsammans med en kille som Tobias, han var ju helt hopplös. Men hon ville inte göra Ella ledsen, så hon kom inte på något hon kunde göra nu. Hon gick motvilligt ut I köket och satte sig.

Tobias satt i köket och försökte att se glad ut. Men sanningen var hatt han kände sig upprörd. Hur kunde man ha sån otur som han. Tanja visade sig vara syster till klassens ilsknaste tjej. Tobias tålde inte Marielle, hon var alltid så otrevlig mot honom. Av någon konstig anledning kunde han inte låta bli att retas med henne. Det var något som var så lockande med hennes reaktioner, hon blev alltid så arg och det var både kul och skrämmande. Tanja och Tobias hade träffats på ett skoldisco, han hade genast tyckt att hon var söt och hade bjudit upp henne till att dansa tryckare. De hade dansat hela kvällen och innan de skulle gå hem hade de bestämt sig för att mötas på middagsrasten kommande skoldag. Tobias hade varit nervös hela söndagen, men när de väl möttes hade han tagit mod till sig och frågat ifall Tanja ville bli hans flickvän. Hon hade svarat ja och därefter hade de träffats varje rast. De hade smugit in bakom gymnastiksalen för att kyssas. Men nu verkade det roliga vara över, för Marielle skulle säkert börja skälla på honom och förstöra hela kvällen. Tills dess kunde han bara le och försöka vara trevlig.

Marielle hade bestämt sig för att hon skulle låtsas som om att Tobias inte var där, hon skulle inte säga ett ord till honom på hela kvällen. Tanja och Tobias pratade glatt om hur de hade träffat varandra på ett skoldisco för en vecka sen. Marielle brukade inte gå på skoldiscon, oftast hade hon match dagen efter och då behövde hon vara utsövd. Marielle genomled kvällen och Tobias gav henne inte en blick under hela middagen, så att låta bli att fälla en kaxig kommentar blev ganska enkelt. Hon hoppades på att han skämdes för att han alltid betedde sig så löjligt i skolan, men hon vågade knappast tro det. Tobias var tvungen att gå hem klockan nio. Då drog Marielle en lättnadens suck., hon hade lyckats ta sig igenom kvällen utan att förstöra den med bråk. Hon suckade nog lite för tydligt, för Tanja konfronterade henne genast.

- Varför var du så tyst under middagen? Du sa inte ett ord till Tobias.
- Eeh, vi går i samma klass. Mumlade Marielle till svar
- Så vaddå då? Tycker du inte om honom eller? Ni borde ju känna varandra. Frågade Tanja. “
- Vi umgås inte, så jag känner honom knappt. Ljög Marielle till svar.
- Du ljuger inte för mig? Du låter så tveksam. Du vet att vi svurit att alltid vara ärliga mot varandra. Vi är ju trots allt systrar.
- Jag ljuger inte! Utbrast Marielle lite för argt.
- Då får jag väl tro på det du säger. Men jag vill att du är snällare mot Tobias nästa gång han kommer hit, annars är du orättvis. Svarade Tanja, som fortfarande såg misstänksamt på Marielle.

Marielle kände sig skyldig för att hon ljög för Tanja. Men hon ville heller inte göra henne ledsen med att såhär första dagen berätta vilken trög kille Tobias var, det var ju trots allt Tanjas första pojkvän och hon var så glad. Marielle och Tobias umgicks visserligen inte, men nog kände de varandra. Åtminstone tillräckligt för att bråka så fort de fick chansen. Men Marielle ville inte göra Tanja ledsen nu när hon var så glad. Så hon hoppades på att Tanja skulle tro att Marielle bara hade tyckt att det var pinsamt. Det här problemet måste lösas på något vis, tänkte Marielle än en gång. Med ens kom hon på svaret. Om hon kunde se till så att Tanja fick se hur löjligt Tobias brukade bete sig I skolan, så skulle hon säkerligen vilja göra slut med honom på momangen. Nu gällde det bara att komma på en ordentlig plan.


Painting by Trish Kennedy

Jag är förlovad!

Jag och Emil har förlovat oss. Vi förlovade oss i lördags, och vi firade med att äta ute, gå långa promenader tillsammans, hyra mysiga filmer och äta gott. Vi såg till att ha en riktigt mysig dag helt enkelt.Man ser inte detaljerna på min ring speciellt tydligt, men jag har tre stjärnor på den och i mittenstjärnan sitter en liten diamant. Emils ring är lite tjockare och bredare än min, men slät.