Elmopeder i kina

Hörde av en vän att det har blivit en elmopedsboom i kina. Först cyklade de, sen började de köra bi o nu är det elmoppe som gäller. En relativt positiv nyhet måste jag säga, för att kina och indien har länge varit de största hotet mot miljön jtillsammans med oss här i väst (som redan förstört den så). Men just eftersom de börjat köra bil, och de har inte råd med miljöbilar, och om så måna människor kör gamla bilar utan katalysorer så kommer växthuseffekten gå riktigt snabbt. Läskigt.

Därför är det bra att elmopeder blivit så populär tycker jag. Det borde användas mer i hela världen! Sålänge elen skaffas fram på ett bra sätt. Såg siffror på att det beräknas att 350 miljoner av kinas 450 tidigare cykelägare inom ett natal år kommer äga elmopeder. Cykel är dock bäst men vill vi ta oss fram snabbare är elmopeder ett bra alternativ tycker jag. Ni kan läsa mer på
http://www.evworld.com/news.cfm?newsid=13431 om ni är intresserade av att läsa mer.

image79

Shopping och lycka

Jag har fått Lön och jag har shoppat! Är ni förvånade!? Ni som känner mig lär inte vara det iaf! Köpte 2 klänningar o ett par jeans :D den ena klänningen skall jag ha på fredag för då är det utgång! Jag är rätt bra på o shoppa billigt o fynda måste jag säga.. Har länge velat ha ett par loosefit mörkblå jeans o idag var min lyckodag för hittade ett par sådana levis på rea.. Way!

På fredag skall jag dricka min vän Jennys superdrink (hon fyller dessutom år på Fredag, fast tyvärr är hon i Norge) Hursomhelst består den av sour rubarb likör och mineralvatten.. jummie!

Japp som ni märker är jag glad, allt är bra just nu jobbade idag: gick bra, skolan denna veckan:grafik som är kul! Utgång på fredag: kul! Alla underbara männiksor i mitt liv: bäst!

image78
Klänning till utgång

ÅK MER TÅG!

image76


Åkte tåg emellan Halmstad och Gävle.. rätt tufft med en sån lång resa, men bra med tåg.
Tåg är helt klart det bästa transportmedlet! Det har alla fördelarna.

Det är:
Snabbare än buss och bil
Bekvämare än buss och även de flesta flyg i andra klass
Men framförallt Miljövänligare än både bil, buss och flyg
Och som världen ser ut idag måste vi tänka på vad som är miljövänligt eller inte. Vi måste! När vi konsumerar någonting överhuvudtaget.. Om det så är tjänster eller mat eller prylar. Tåget är märkt med bra miljöval étt märke med mycket hårda krav.

Du kankse tycker tåget är för dyrt? Det behöver dwet inte vara bara man har lite framförhållning, eller pendlarkort! Så boka iförväg få din resa billigt och var snäll mot miljön!
Emil och jag fick vår resa för 200kr tur och retur halmstad gävle. Det är inte illa!

Sweeney Todd

Var även på bio i Gävle i fredes. Såg Sweeney Todd. Jag tyckte mycket om den, även fast kritikerna inte gillade den. Jag tyckte det var kul att se Johnny Depp sjunga, inget man får se varje dag ;) Han är ju en fantastisk skådespelare, och faktum är att största delen av Tim burtons filmer där han är med är riktigt bra. Några jag kan rekomendera är Ed Wood och Edward scissorhands, riktigt bra filmer.

Om man gillar Sweeney todd eller inte har nog en del med att göra vad man har för inställning till musikaler. TYcker man alltid musikaler är löjligt, bör man inte se den. Och har man nått emot blod i filmer ska man inte heller se den, för blodig var den. Men mycket häftig och mycket orginell. Lite roligt var ochså att Både han som spelar Snape och han som spelar Scabbers från harry potter är med som huvudroller. Även han som spear borat och
Ali G är med, intressant att se honom i en sån här film. Jag ger Sweeny Todd 4 av 5 hursomhelst.


image75


Ikea Gävle

Var på Ikea i fredes.. införhandlade lite smått o gott.. Ikea har en hel del fantastiska forgivare.. om man tittar noga så kan man värkligen hitta fina och smarta saker. Själv köpte jag tidningställ och skissblock med mera.  Sånt man kan frakta hem och som man behöver.
image73
Älskar mönster! Passar bra ihop med mina garderober som har stora svarta medaljonger.

Hofors


image69

Som sagt är vi uppe i norr. Var ute på en lång promenad idag. Härligt härligt! Soligt o fint och vackra skogar här uppe. Rätt så inspirerande faktist.

Kommer hem lagom till att bokrean börjar, då får man spana lite o se om man kan hitta något kul. Gärna om intresserna bild, mode och illustrationer såklart. Har en bok beställd från bokus som kommer nångång. Lång leveranstid, Drop dead cute heter den och är en samlingsbok med japanska konstnärinnor. Borde passa mig bra!

 
image70image71

L f från torsdagen

Eftersom Internet inte fungerar hemma så har jag spanat in visningarna från torsdagen idag. Just nu är jag i Hofors utanför Gävle.. Mitt ut i ingenstans. Vad jag gör här? Besöker en vän och skall även spana in serie och bildberättarprogramet på gävle högskola.

Min stora favorit från torsdagen är Erdems visning. Underbara mönster och former :D

image61
Mitt favoritmönster (från vinterkollectionen)

image62
vackert! (vinter)
image64
Spana in den jättesöta brochen på jackan, vill ha (vinter)
image68
alvisk?image65
(sommar)
image66
(Sommar)
Vivainne westwood och red label levererade som vanligt en visning med attityd.
Som vanligt inspirerade av punken.

image67
vivianne westwood

Några tankar

Mitt internet fungerar tyvärr inte hemma. så kan inte vara så aktiv här. känns lite tråkigt när man precis kommit igång.

image59

I torsdags var det alla hjärtans dag, ingen viktig dag men en mysig dag. Själv tycker jag att det inte bara behöver handla om kärlek mellan par. Kan vara kärlek innom familjen, kärlek till vänner och även det min vän Efraim tog till vara på. EGENKÄRLEKEN! haha

image60

Jag och min pojkvän Emil beställde konstnärsmaterial från
www.artistica.net för någon vecka sen. Även dessa kom i torsdes. Jag hade beställt profesionella pastellpennor som jag precis har provat. Fungerar mycket bra. Emil beställde guashe och pennor. Vi beställde även varsin fin akvarellpensel. Mycket bra material på illustratörsnivå så det rekomenderar jag till er som gillar sånt. Frakten var dock rätt dyr på hemsidan vilket var negativt. S det är inte lönt o beställa där om man bara ska ha en grej. Synd

london

Idag har jag kollat lite på tisdagens visningar och min favorit är helt klart duro olowu. Både vinter och sommar kollektionen är fantastiska med underbara mönster. Man kan tydligt se inspirationerna från asien och afrika.

image54
Vinter
image55
vinter
image56
vinter
image57
sommar
image58
Sommar

Visst är mönstrena helt underbara! Älskar färgsprakande kollektioner.

mer london

Kan inte låta bli att skriva mer om modeveckan i london. Sitter och kollar och vill ju inte hamna efter i tiden så ska skriva om det jag sett från gårdagen :)

Min favorit från igår var PPQ. Vilket jag tydligen inte var ensam om. Lilly Allen och Sophie Ellis Baxtor ska vara intresserade av PPQ och satt på förstaraden under visningen. Det önskar jag såklart att jag med gjorde. :D

image50
Ja den här klänningen had jag själv gärna haft. Lite över min budget bara, haha.

image51
Gärna denna med :D

image52
Lägg märke till den underbara kronanEtt annan populär visning var Emma Cooks visning. då hon inte varit med på 2 år. Kankse inte en personlig favorit
men fann lite jag gillade där med :)

image53

Emma Cook

miljövänligt mode

image49
copyright annwerVill slå ett slag för Cubus idag. Var inne där härromdan och såg att de hade kläder i ekologiskt bomull där en del av pengarna från varje plagg gick till unicefs miljö program.

Dess utom så var det helt underbara t-shirt tryck och texter.
Ex: Save a might frog. Go green. och, Its a fine day. Hug a tree. Får jag tag i bilder ska jag lägga upp dem.

Modevecka i London

Önskar jag vore i London nu. Det är modevecka där nämligen.  Satt och spanade in lite på söndagens rapport igårkväll.
image41

Detta är från Basso & Brass kollektion

image43

Inte konstigt att de är kända för sina mönster. Lovely!
image44
Min personliga favorit igår var nog Paul Costelloes collektion. Med dessa supervackra klänningar :D
image45
Costelloe
image46
costelloe
image47

Svenska ann-sofie backs kollektion viades även igår. Den säjs ha varit mycket populär. Hejja sverige! :D
Denna fina kration är just från hennes visning


dille på dadlar

image40Har köpt ytterligare ett paket dadlar idag.
har många fördelar: nyttigare än godis, billigare, räcker längre. Mums mums säger jag bara.

Har fått ett program som heter hälsovakten av en vän. Är att rekomendera blir lätt o ha koll på hur nyttigt eller onyttigt man faktist äter. O dadlar e inte så värst onyttigt heller.. haha

skattjakt

Jag har hittat en skatt!  på halmstad bilbiotek finns det mängder av fint illustrerade böcker. Varje barnbok är ett eget litet konstverk i sig tycker jag. Man får tänka på hur mycket  jobb som är nerlagd till varje barnbok och bilderna där i. Det finns otaliga fina böcker att hitta. Det finns även mängder av tecknade romaner och serier för vuxna. Så våga leta!

Härromdagen hittade jag en jättefin tecknad roman som heter fröken livrädd och kärleken av Joanna Rubin Dranger. som jag varmt rekomenderar.

En anna favoritillustratör är Stina Wirsen. Hon och hennes syster Karin wirsen har gjort helt fantastiska barnböccker såsom en liten skär och alla små brokiga och en stjärna vid namn ajax. Stina wirsen har även gjort otaliga modeillustrationer och karikatyrer till band annat DN, det är Stina wirsen som gjort bilderna till sveriges modefrimärken. Jag var på teckningsmusset i laholm för ett tag sen o såg just stina wirsens illustrationer, det var en mycket kul upplevelse. Fanns även en hel del andra barnboksillustrationer med. En jättebra utställning.

Någon man inte får glömma bort är tove jansson och hennes muminillustrationer. De är värkligen värda en närmare titt.

image35
av Stina wirsen
image36image37

Klänningsfrossa

Varför känns söndagar alltid så tråkiga? hur man än vrider på dem så lyckas de alltid kännas sega. antagligen för att man vet att man har en vecka framför sig. Jobbigt. Jag var ute och gick en hel del idag, härligt väder. Känn som att den UNDERBARA VÅREN KOMMER SNART!!

Och då vill man självklart kolla in lite vår och sommarkläder ;)
Jag ska till grekland senare i vår så det vore underbart med nåra härliga klänningar på resan.
 
I vår är 70 talet är inne så det får gärna vara långklänning. och lite bohem stil över dem. Pasteller går också alltid hem på våren såklart. Värkar va lite starkare nyanser än de senaste åren det uppskattar jag. Speciellt när det gäller rosa vilket råkar vara min älsklingsfärg. Ja, jag är väldigt söt av mig helt enkelt. haha.

Här är några moderiktiga klänningar jag föll lite xtra för.

Denna underbara klänning är från ellos och kostar 245 kr. Vill ha!image31


image33image34

Långklänning från ellos 399 kr                            Denimklänning från Indiska 399 kr

blogg start


Har blivit inspirerad att börja blogga igen. Läste om de där tjejerna som har 10 000 läsare om dagen, helt vanliga tejer! och inte vet jag om jag tycker det de skriver är särskillt speciellt heller.  sålänge man har med lite saker som intresserar andra kan en blogg bli läsvärd. Jag tänkte kombinera mina intressen, lite om mig själv och sånt som jag tycker är viktigt här. Och på nått sätt hoppas jag kunna få folk o börja läsa. Får la marknadsföra på nått vis.

image30
copyright annwer