Italiensk kycklingpasta

Ett lyckat recept jag improviserade ihop igår. Iaf om man gillar italienska smaksättningar.



Ingredienser
:
Pasta (tex penne)
2 st kycklingfiléer
Soltorkade tomater (efter smak)
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk tomatpué
1 dl vitt vin/matlagningsvin
1 vitlöksklyfta
0,5 kycklingbuljongtärning
0,5 msk oregano
chilipulver (efter smak)

Gör såhär:
Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem tills de är genomstekta. Dela de soltorkade tomaterna och häll ner i stekpannan. Häll över matlagningsgrädden och blanda ner tomatpurén. Häll i vitt vin. Pressa vitlöksklyftan och smula i buljongen. Krydda med oreganon och chilipulvret. Rör om ordentligt och låt koka 5-10 min. Blanda pastasåsen med pastan för bästa smak.

Smaklig måltid!

Pacman!

Nyinköpt badrumsinredning från lagerhause. Emil och jag blev överförtjusta i dessa Pacmanspöken. Dock har vi inte bestämt oss om vi skall sätta upp dem nu eller spara dem tills vi flyttar. Om ni undrar vad det är för saker så är det ett dushdraperi, en badrumsmatta, en tvättsvamp, två tandborstmuggar och en tvålpump. Supergulligt!


Ett tips!

För alla er som har blandhy precis som jag. Jag har nu  lärt mig att det fungerar bättre med mild rengöring och ansiktskrämkräm än de som är till för fet/ung hy om man vill slippa blämmor. Har börjat använda dessa från Yvesrocher och min hy är bättre än på länge. Så tänk milt så mår din hy fint.


Samos

I det här kalla vintervädret är det skönt att drömma sig bort. Jag skall nämligen till den grekiska ön Samos i augusti, det är bokat och klart. Jag ser verkligen fram emot resan för jag älskar grekland, det skall bli underbart. Två hela veckor blir det.



 Vackert!


Solsken!

Idag är det vackert väder! Jag tog en skogspromenad med mamma, snö är så vackert när solen skiner. Jag kommer hem imorgon skall flyga till Arlanda. Jag är egentligen emot inrikesflyg men nu finns inga andra alternativ, när tågtrafiken står helt still. Som tur var blev det billigare än jag trodde för en sista minutenbiljett för ungdom kostade bara 480kr.


Lets smile!



Nej, nu har jag vart allt för butter hela dagen och därmed inte fått någonting vettigt gjort. Det verkar som att jag kommer kunna flyga hem på onsdag (för att jag har snälla och generösa föräldrar). Så nu ska jag vara glad och duktig, jag skall jobba på med skolarbeten och söka jobb hela dagen imorgon. Hur söta är inte grävlingar egentligen, jag skulle vilja ha en snäll grävling!


Strandsatt



Så som jag misstänkte så kommer jag inte hem idag. Så här mycker snö har det inte varit i Halmstad i hela mitt liv. Just nu känns allt rätt hopplöst. Jag kommer antagligen inte hinna skicka in min barnbok till Opaltävlingen som jag tänkt eftersom mina bilder finns i Gävle. Jag vet heller inte riktigt hur jag skall ta mig hem, har fått tillbaka pengarna från sj, för det är ingen idé att åka med dem denna veckan verkar det som. Mina alternativ är nu flyg och buss, eller stanna här tills tågtrafiken ordnat upp sig (när det nu blir). Det kommer antingen bli en lång(buss ca 13h) eller en dyr resa(flyg minst 1000kr). Dessutom saknar jag Emil enormt mycket.


Fisk

Fotograferade lite idag.






Tjejkvällen!

Tjejkvällen hos Malin blev totallyckad, vi har alltid så roligt ihop. Mycket spex och glada skratt blev det. Malins nya lägenhet är dessutom superfin.


Fnissiga!


Söt Jenny!



Tjoho!


Haha

Jag hoppas ni ser komiken (och skämtet) i föregående inlägg XD

masel tov!

ehriulas nmiuoa mio hijjj!

hejehjn malin här, jag gästförelevser lite för er!Q
Ska berätta omkonsten att sk,affa en tervlikg vänm!

1. utseendeet, hon måste vara snhygg.
2. utstråklningen, hon måste utstråpla perstrojka!
3. dansen, honmåste dansa som en masel tov!
4. klädersna.- Hon får inte klä sig som en skankis. whbite treash är inget för poss.

Hejoch hå var rolkigt vi har1


malin ärgfsdyugten fin nn höna!!!!!!!!!!!!!!!! ddddetlt skal ni veta1!!jsdf seå bde asdghjklså!

The garden collection

Som ersättning för dagens klänning vill jag visa denna vackra klänning från H&M:s garden collection som de släpper den 25e mars. Collectionen är helt ekologisk och är gjord utav återvunna material och ekologisk bomull.


Chanel



Det jag vill visa istället för dagens klänning idag är dessa sockersöta klänningar från Chanel. Jag älskar frisyrerna men antagligen är de riktigt svåra håruppsättningar. Bilden är från chanels haute couture visning för vår och sommar 2010. Hela visningen kan ni se här:
chanel.


Faunistik

Lite av vad jag sitter och försöker plugga in, känns som att jag kan det provet börjar om 10 min.


Storfläckig pärlemofjäril. Latinsk familj: Nymphalideae.



 Skillnaden mellan en hermelin och en mink är att en hermelin hare vit mage, o
och en hermelin får vit vinterpäls till skillnad från minken här ovan.

 

 Och såhär låter en lövsångare.


På hal is

Idag har jag förutom att plugga på min tenta i faunistik passat på att spendera lite tid med min familj, lite för att fira pappas födelsedag nu när vi alla är samlade. Så vi var och åt thaibuffé och därefter åkte vi skridskor i oskarström. Jag älskar att åka skridskor och min familj har gjort det flera gånger varje vinter sen jag var liten, så åka skridskor kan jag. Jag åker kasnke inte så snyggt, men bra åker jag. Det ser nog lite vingligare ut på bilderna än vad det är, känns lite konstigt när man blir fortograferad medans man åker.


Jag x2


Söta föräldrar


Jag som isprinsessa?




From now on



Får det lov att vara en bra låt?


Nu är jag i Halmstad

Istället för en dagens klänning på mig själv så kan jag ju alltid leta upp någonting vackert att titta på nu när jag är i Halmstad. Jag gick upp 04:30 idag för attb åka tåg så lite seg känner jag mig. Imorgon skall jag åka skridskor, det var längesen och efterlängtat. Skall försöka ta lite bilder om det inte snöar förmycket. Den här klänningen är från designeroutlet på Asos och dyr som attans, men vacker tycker jag att den är.



Dagens klänning 15/2

Här har vi dagens klänning som är vintage. Nu kommer inte det bli dagens klänning varje dag den kommande veckan, jag åker till halmstad och kan inte ha med mig så många klänningar. Men någon skall jag nog få med iaf. Imorgon skall jag upp 04:30 så nu skall jag packa.


This is the dream of Win and Regine

En supermysig låt! Lyssna på den!



Dagens 14/2 (allahjärtansdag special)

Idag fotograferade jag en klänning med Allahjärtansdagtema. Jag tog min knalligaste rosa klänning från Gina tricot, och med i bilden fick min Allahjärtansdagpresent från Emil vara (är inte grisen söt?).  Jag är ingen Allahjärtansdagfantast fast jag tycker alltid det är kul med högtider och jag tror att många behöver en liten påminnelse om att visa uppskattning för de man tycker om, alla borde göra det ändå men tyvärr finns det många som är dåliga på sånt. Så ring era föräldrar, syskon och käraste och hälsa en glad Allahjärtansdag.

 


Dagens 13/2

Har precis sett melodifestivalen och tyckte inte att rätt låt vann. Andreas Johnson va rätt att gå vidare, men sjunger man Manboy så vet jag inte riktigt. Alltså ordet manboy? kan man ens säga så? låter mycket töntigt tycker jag iaf. Tycker att Pauline borde ha gått vidare istället. Nu ska jag se film men först lägger jag upp dagens klänning. Det här är en sommarklänning från gina tricot, jag gillar verkligen modellen på denhär.


Dagens 12/2

Här har vi dagens klänning, den är från indiska och är en bekväm vardagsfavorit.


Pasta med champinjoner.

Idag blev det en lite enklare men god pastassås med champinjoner och spenat.



Ingredienser:
½ pkt hackad fryst spenat alt färsk babyspenat
10-15 champinjoner
1 burk crème fraiche
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
½ tsk sambal oelek

Gör såhär:
Bryn champinjonerna gyllenbruna, salta och peppra. Häll i crème fraichen i en kastrull tillsammans med den frysta spenaten och svampen. Om man använder färsk spenat brukar jag fräsa upp den i lite smör först och sedan tillsätta crème fraiche. Salta, peppra och krydda efter smak. Blanda allt med kokt pasta.



Panerad fisk med ananassås

Det var längesen jag la upp några mumsiga recept här, men här kommer en höjdare som jag lagade igår. Receptet kommer från mina föräldrar och om jag inte minns fel så har de fått det med sig från någon restaurang.



Ingredienser
Panerad fisk:
3 fiskfiléer, valfri fisk
1 ägg
Ströbröd
1krm peppar
½ tsk salt
olja eller margarin till stekning

Ananassås:
1,5 dl krossad ananas
2,5 dl matgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk curry

Gör såhär
Fisk: Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet.
Låt paneringen torka lite innan fisken steks i olja/margarin i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun.

Sås:Blanda ananas och grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smula därefter ner buljongtärningen (fiskbuljong till panerad fisk eller kyckling till kycklingfilé) och ha i curryn. Rös om och låt koka samman ett par minuter. Serveras till ris.

Sonia Rykel pour H&M

 

Den 20 februari släpper h&m sin Sonia Rykel kollektion. Jag hoppas att jag hinner norpa åt mig nått plagg för det finns riktigt mycket fint den här gången, längtar. Jag gillar speciellt den gula dräkten här ovan, men har lite svårt för gult så kanske får bli i rosa istället.


Dagens klänning nr2

Denna klänning är en av mina finare klänningar, en vintageklänning jag tycker mycket om. Önskar att den var lite mer lättanvänd efteresom den är så fin. Ps: Har en spinnande katt i knät just nu, mysigt!


Dagens klänning nr1

Idag blir det två dagens klänningar pga tidsbrist igår, här kommer den första. Det är en svart sammetsklänning från Weekday, koftan är från indiska och strumpbyxorna från h&m.




Tyvärr

Tyvärr hinner jag inte med någon dagens klänning idag, men jag kompenserar med två imorgon istället.

Fiep westendorp

Råkade av en slump hitta bilder från en holländsk illustratör vid namn Fiep westendorp. Bläddrade förbi barnkanalen och där var en kortfilm med hennes illustrationer. Har nu kollat lite mer på det hon gjort och jag tycker att illustartionerna är helt underbara. Ta en titt!

 



Mycket att se fram emot

Har mycket att se fram emot den närmsta tiden :)

  • 14/2 Myser jag och Emil till det lite extra på alla hjärtans dag
  • 16/2 Åker jag till Halmstad för att hälsa på vänner och familj
  • 20/2 Inflyttningsfest med tjejerna hos Malin
  • 25/2 Åker jag till östersund för att jobba på en syudiemässa, det är visserligen arbete men kul sådant. Jag får bo på hotell och ha kul med de andra informatörerna.
  • 2/3 kommer mina tjejer hit och vi ska ha så jädrans skoj!
  • 3/3 Kent konsert!
Så fullspäckat med skoj framöver!

Vovve

Har målat lite akvarell bara för att jag kände för det, och det är faktiskt första gången på länge. Känner mig riktigt kreativ just nu, så ser fram emot mitt projektarbete. Jag funderar att måla en bakgrund till hunden, så jag uppdaterar den eventuellt när jag är klar med den.


Dagens 9/2

Idag fick det lov och bli en finklänning. Jag har jobbat idag och då måste man ha något vitt eller svart under den svarta högskolevästen, så det fick bli en blus och jeans innan idag. Föreläsningen jag hade gick bra som tur var. Trots andra kläder under dagen visar jag ändå duktigt upp dagens klänning, och passar då på med en finklänning. Den här är från H&M.







Fönsterkatt

Kan man ha en sötare prydnad i sitt köksfönster? Pallas nya favoritplats är köksfönstret, där är det varmt och gott från elementet under och man kan spana på alla som vandrar förbi utanför.




Dagens 8/2

Här har vi dagens klänning. Denna vita skjortklänning är köpt i london, minns inte exakt vad affären hette men den låg nästan vid Piccadilly cirkus. Jag längtar till london, åker gärna dit snart igen. Kanske för att hälsa på Nicco? Just nu är jag lite nervös skall hålla föredrag om mitt program i 20 min inför en massa gymnasieelever, jag hoppas innerligt att det går bra. Får försöka förbereda något bra.


Dagens 7/2

Lite sent ute idag för mor min har hälsat på i helgen, men här har vi iaf dagens klänning. Denna blåblommiga klänning är vintage,


District 9

Jag såg precis på District 9 i bluerayformat på Emils nya TV. Filmen var oerhört bra och jag hejjade på utmjordingarna hela tiden. Skådespeleriet var fantastiskt och känslorna kändes äkta. Filmen får toppbetyg av mig, och att se filmen i så bra kvalitet på en så bra och stor TV gör upplevelsen ännu bättre.


Dress of the day

Dagens klänning är köpt på tradera men är från ett japanskt klädföretag som säljer sina kläder där.


Lycka

Jag ska på Kentkonsert här i Gävle den 3e Mars. Något som är ännu mer underbart är det att Malin, Jenny och Cat kommer hit och hälsar på. Det skall bli underbart att ha tre så underbara vänner på besök. Lyckliga mig!


Dagens klänning 5/2

Dagens klänning är från Indiska den med, jackan är från Cassels.


It's mine!

Den här sötnosen är nu min, ser fram emot när den landar i brevlådan.


Dagens klänning 4/2 - 2010

Här har vi dagens klänning som faktist är mitt senaste inköp på klänningsfronten. Den är från indiska. Jag är väldigt förtjust i paljetterna och pärlorna på denna midnattsblå klänning, det påminner om en stjärnhimmel.


Italiensk vinthund

Är inte Italienska vinthundar en supersöt ras (de är mer kända under namnet Italian Greyhound). Jag tycker verkligen att dessa hundar är söta och skall använda rasen som modell till min Comic Royale serie. Det verkar vara en väldigt trevlig ras, så den dagen i framtiden då jag skaffar hund så kankse det blir en sådan.


Rötter

Här är mitt bidrag till Comic royaleutställningen med temat Rötter.


Dress of the day

Dagens klänning. Från H&M med körsbärsblommor på.


Lady gaga

Ibland ser Lady gagas kläder bara konstiga ut. Men hennes kläder på Grammy awards, tyckte jag var riktigt häftiga (och konstiga såklart), speciellt den lila klänningen med det gula löshåret. Galet men snyggt.


Hår

Nu är mitt hår färgat och jag är riktigt nöjd, det enda jag vill ändra på är stylingen. Lägga luggen som jag vill ha den och kankse inte heller så spikrakt hår. Men med färg (som var det viktigaste) och klippningen är jag jättenöjd. Nu har jag äntligen brunrött hår i en jämn och fin färg. Bättre bild kommer imorgon när det är ljust, då ser man färgen bättre.



Dagens klänning 2/2-10

Här är dagens klänning och min nya hårfärg, rödare som ni ser. Klänningen är från h&m och är en figursydd modell.


Where the wild things are

Såg Till vildingarnas land i söndags. Oerhört fin och känslosam film. Jag rekomenderar alla att se den oavsett ålder, underbar film helt enkelt!


Idag

Idag var det krusstart på projektarbeteskursen, det verkar lovande. Städat här hemma har Emil och jag också varit duktiga och gjort. Imorgon ska jag äntligen göra iordning håret, hoppas att det blir fint, lägger upp bilder imorgon såklart. Dagens klänning är från indiska (ovanligt nog, hehe) Jag ser lite knäpp ut på nedersta bilden, men så får det va.