Auberginerullar med fetaost och tomatsås
Ett hett mattips! Härliga rullar som serveras med tomatsås och couscous.
Ingredienser:
2 st auberginer
200g fetaost
salt
peppar
tandpetare
olivolja till stekning
Tomatsås:
2,5 dl krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
örter (tex, timjan, oregano, basilika, salvia)
1 grönsaksbuljongtärning
Chilipulver
Gör såhär: Skär ca 7mm tunna skivor av auberginen, på längden. Lägg kantbitarna med mest skal åt sidan. Koka skivorna i saltat vatten ett par min så att de blir lite mjukare. Skär fetaosten i stora tärdningar. Linda en aubergineskiva runt varje fetaosttärning och stek dem i olja. Salta och peppra.
Koka upp de krossade tomaterna. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner buljong, chilipulver och örter. Dela kantbitarna från auberginen och blanda ner i tomatsåsen. Låt koka samman i ca 7 min.
Servera rullarna med couscous och tomatsåsen.
Ingredienser:
2 st auberginer
200g fetaost
salt
peppar
tandpetare
olivolja till stekning
Tomatsås:
2,5 dl krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
örter (tex, timjan, oregano, basilika, salvia)
1 grönsaksbuljongtärning
Chilipulver
Gör såhär: Skär ca 7mm tunna skivor av auberginen, på längden. Lägg kantbitarna med mest skal åt sidan. Koka skivorna i saltat vatten ett par min så att de blir lite mjukare. Skär fetaosten i stora tärdningar. Linda en aubergineskiva runt varje fetaosttärning och stek dem i olja. Salta och peppra.
Koka upp de krossade tomaterna. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner buljong, chilipulver och örter. Dela kantbitarna från auberginen och blanda ner i tomatsåsen. Låt koka samman i ca 7 min.
Servera rullarna med couscous och tomatsåsen.
Kommentarer
Trackback