Senapspanerad fisk och blomkålsgratäng
Japp det är vad vi åt till middag idag :)

Fisken:
Ingredienser:
Torsk eller annan fiskfilé
2-3 uppvispade ägg
1-2 msk fransk senap
Salt
Peppar
Ströbröd
Vispa upp äggen och salta och peppra, ha sedan i senapen och blanda väl. Lägg i fisken och låt dra en stund.
Doppa fisken i ströbröd och stek i olja eller smör.
Gratängen:
Doppa fisken i ströbröd och stek i olja eller smör.
Gratängen:
Ingredienser:
400-500 g blomkål
1 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk potatismjöl
2 dl riven ost
400-500 g blomkål
1 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk potatismjöl
2 dl riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader
Dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet.
Lägg blomkålen i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, salt, peppar och potatismjöl. Häll blandningen över blomkålen, strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader
Dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet.
Lägg blomkålen i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, salt, peppar och potatismjöl. Häll blandningen över blomkålen, strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback