Senapspanerad fisk och blomkålsgratäng

Japp det är vad vi åt till middag idag :)



Fisken:

Ingredienser:


Torsk eller annan fiskfilé
2-3 uppvispade ägg
1-2 msk fransk senap
Salt
Peppar
Ströbröd

Vispa upp äggen och salta och peppra, ha sedan i senapen och blanda väl. Lägg i fisken och låt dra en stund.
Doppa fisken i ströbröd och stek i olja eller smör.

Gratängen:

Ingredienser:
400-500 g blomkål
1 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk potatismjöl
2 dl riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader
Dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet.

Lägg blomkålen i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, salt, peppar och potatismjöl. Häll blandningen över blomkålen, strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback