Nytt!

Nu sitter jag i min nya lägenhet. Den är finare än jag kunde föreställa mig så både jag och emil är väldigt glada över den. Flytten har gått bra, men det var jobbigt att flytta så långt. Det kändes sorgligt att lämna vänner i Gävle bakom sig, jag kommer sakna er och jag hoppas vi ses igen om inte alltför lång tid. Katterna var lugna under flytten och Ceasar låg och sov på ett eget säte i bilen nästan hela resan. Idag har det varit fint väder och nu skall vi sova första natten här i lägenheten.

Här är en gammal låt som är hur söt som helst!


Hmm..

Idag är jag trött och har lite huvudvärk. Inte nog med det så fick jag precis mitt schema och jag blev lite besviken. Jag skall jobba hela midsommarhelgen, så det blir inget midsommarfirande alls för mig. Jobba kvällen på midsommarafton och 8-20! midsommardagen. Men men, jag får iaf det högsta OB-tilägget för att jobba storhelg så det blir ju bra betalt iaf.

På torsdag drar flytten igång och på söndag åker vi. Det känns både kul och sorgligt. Det är kul att bo i samma stad som så mycket vänner och familj och det är kul med den fina lägenheten. Det är sorgligt att lämna utbildningen och de som bor här bakom sig.

7 maskar

Ännu en sida till barnboken avklarad


Räkröra

Ikväll är jag ensam hemma då Emil är iväg på spelkväll med sina killkompisar, inget jag känner för att vara med på. Idag har jag jobbat var klassvärd åt en 8onde klass på riksfinalen i teknik8an. Jag informerade om dagen och visade vilka klassrum de skulle gå till och så vidare.. Trevligt men jobbigt, men det ska väl jobb vara. Nu på kvällen rörde jag ihop en räkröra som jag hade på ett par skivor råglimpa. Här är receptet:




Ingredienser:
Räkor
2 ägg
1 msk majonäs
2-3 msk lätt creme fraiche
1 msk chilisås
Pepparblandning (5 sorters peppar)
Salt

Gör såhär:
Koka äggen och skala räkorna. Skölj äggen i kalt vatten så att de blir kalla. Hacka upp äggen i småbitar och lägg i en skål tillsammanse med räkorna. Häll på Creme fraiche, majonäs och cilisås. Häll på peppar och lite salt och rör om till en röra. Ha på rostat bröd tillsammans med grönsaker. Mums!


Bra pluggmusik

Jag sitter och skriver på min processbeskrivning för mitt projektarbete. Då är det trevlig med lite mysig musik, så här får ni två härliga låtar.

Brigitte Bardot - Moi Je joue

(det är visserligen diorreklam, men det är den enda musikvideon som finns till)

 

owl city - fireflies


Färgglatt och sommrigt

Sitter och suktar lite efter färgglada sommarkläder från h&m. En superfin festklänning och en härlig strandtunika.


Katt

Ytterligare en sida till barnboken avklarad.





Jag kan inte fatta...

Att det är redan nästa vecka vi börjar flytten. Mina föräldrar och Emils mamma kommer hit på torsdag nästa vecka och då drar allt igång. Packa allt och flyttstäda, det känns jättekonstigt. Idag lyser solen och jag har spenderat förmiddagen på en filt nere på gården, nu blir det till att jobba med projektet så att man hinner klart innan nästa torsdag. Jag hoppas hyreskontrakt och shema dyker upp i veckan, vill ha allt sådant klart.


Rosett

Det är inte så ofta som jag har uppsatt hår, men en rosett kan vara gulligt när man behöver få undan fluffet.


Morotssås till pasta

Jag provade en ny vegetarisk pastasås idag. Den blev god, så den kan jag tipsa alla ni som gillar vegetariskt om.





Ingredienser:
3 grovrivna morötter
1 pressad vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 - 2 dl lätt creme fraiche
Lökpulver/ 1 finhackad lök
Rikligt med timjan
Salt
Peppar
Chilipulver
Pasta

Gör såhär:
Riv morötterna. Fräs morötterna i lite olja och häll därefter på tomatsåsen och creme fraichen. Krydda ordentligt och smula ner buljongtärningen. Låt koka i 15 min.

Glee



Min nya favoritserie är utan tvekan Glee. Kanske kan den tyckas löjlig vid första ögonkastet men serien är fylld med humor blandat med riktigt seriösa och sorgliga stunder. Jag har precis kollat på det senaste avsnittet och tycker nog att det var ett av de bästa. Dels för att det var mycket sång och dels för att det handlade mycket om Kurt som är min favoritkaraktär.

Kurt sjunger Rose's turn, hittade tyvärr inte klippet utan bara låten.


Nyklippt pojkvän

För ett litet tag sen klippte jag av håret på Emil (hans egetönskemål). Det fick bli en mohawk, lite trixigt att få till men det blev snyggt till slut tycker jag. Här får ni se resultatet.



Finfin!

Ny bikini

Nu har jag införskaffat sommarens bikini, det tog lite tid i år men tillslut lyckades jag välja den jag gillar bäst. Jag kanske införskaffar en till eller en baddräkt, vi får se. Den här är från H&M.


Fantastic mr Fox

Josefin var precis här och vi kollade på Fantastic mr Fox. Vilken underbar film! Fantastika bilder och härliga karaktärer. Älskar filmer av den här sorten, så den blir nog ett inköp i framtiden. Tycker också att det är underbart att den handlar om europeiska djur, de hamnar alltid lite i skuggan av lejon giraffer och andra mer exotiska djur. Visst är tavlan i bakgrunden underbar? Den tavlan vill jag ha!

Bra produkter

Som jag har skrivit tidigare har jag börjat använda endast icke djurtestade produkter. Hår produkter är det jag trodde skulle vara svårast att hitta, men nu är jag positivt överaskad.

Jag köpt ett bananbalsam från The body shop och det är riktigt bra men framförallt luktar det gudomligt gott önskar bara att doften stannade kvar i håret lite mer. Jag har även köpt ett utslätande värmeskydd från the The body shop, och det är det enda värmeskyddet jag har testat som luktar gott. Alla andra har haft samma syntetiska doft som jag inte har tyckt om alls. Den tredje produkten är ett balsamspray från Yves rosher, även det luktar gott (citrus). Men framför allt så är det den bästa balsamsprayen jag har använt. Reder ut mitt svårkammade hår på nolltid.

Så vill ni också köra lite mer miljövänliga och icke djurtestatde produket så kan jag varmt rekomendera dessa tre.


Till salu

Jag vet att det mest är folk jag känner som läser min blogg, men i annat fall så har jag lagt upp ett gäng kläder på tradera ifall nån är intresserad. Sök efter säljare annsiii så hittar ni mina kläder.

Beyonce

Denna fantastiskt vackra kvinna har släppt ännu en fantastisk singel och gjort en fantatsik musikvideo till den.


Ett steg framåt

Nu är jag klar med den första sidan i barnboken. Kan hända jag fixar och trixar lite till med den.



Hunden Rulle är till middagen sen
I matskålen hemma väntar fyra ben

Copyright Anna Werle

Vår lägenhet

Jag är så glad över våran nya lägenhet, den är verkligen fin. Det känns som att turen har vänt och är på våran sida nu. Lägenheten är totalt nyrenoverad eftersom de håller på med renoveringen nu den är på 58m2 vilket är alldeles lagom. Den har en stor och fin trädgård där vi kan grilla och Ceasar kan få springa fritt. Den är ljus och fin med dina fondväggar och söta små detaljer. Och ett sånt här fint fönster finns i vardagsrummet.



Jag vet att det ser lite stökigt ut men det beror ju på att de renoverar den nu.

Glader!

Goda nyheter, vi har fått tag i en lägenhet med inflytt 1a juni. Helt nyrenoverad och i ett villaområde (så Caesar kan få gå ute). Den ligger på nyhem fast inne bland villorna och nästan vid Maxi, så läget är helt okej. Ser fram emot att se bilder på den.

Nyklippt är jag också, kände att det var lite förmycket hår på huvudet så fick lov att ta en bit på det så att det blir hanterbart.




Jag har bestämt mig

Jag skall absolut inte köpa smink och hygenarticklar från företag som testar på djur längre. Det finns bra företag som inte utför djurtester. Så nu får det vara nog, lite diciplin får jag väl ha. Så nu är det yves rocher, the body shop, lush, i.d. och dermalogica som gäller. Där finns allt man behöver och bra versioner av det också. Kolla in listan på några godkända företag här.