Baconlindad kyckling med klyftpotatis

Blandat ihop lite olika resept och det här är vad det blev. Både jag och emil är nöjda.



2 pers

Ingredienser

2 stora Kycklingfileer
1 paket bacon
salt
peppar grillkrydda

Sås
2,5 dlMatgrädde
2 tsk dijon senap
1 msk soja
1 kycklingbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 msk potatismjöl

Klyftpotatis

Potatis
OlivOoja
Örtsalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av och dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och häll på rikligt med olivolja, krydda med örtsalt. Låt vara inne i ugnen ca 30 min. Undertiden: Linda kycklingen i bacon och genomstek i stekpannan på medlvärme. Blanda grädde, senap, buljong, soja, vitlök och potatismöj i en skål. Häll över den färdigstekta kycklingen och låt puttra tills potatisen är klar.

(Nästa gång tror jag dock att jag knapersteker paconen och låter den "rinna av" på hushållspapper. Sen steker jag kycklingen på samma sätt som ovan i samma stekpanna. Sen granerar jag med den knaperstekta baconen. )

Public enemies



Igår såg Emil och jag Public enemies på bio. Jag tyckte om den, vissa säger att den var seg men det tyckte inte jag. Den har kanke ingen klassisk filmuppbyggnad eftersom den bygger på en sann historia. Men jag kan jämföra den med The Aviator och The assasination Av Jessie James, com också bygger på sanna historier. Samma berättarteknik och samma tempo. Jag gillade den, och Johnny depp var som vanligt inte fy skam att se på.

Slut



Nu har jag läst ut Twilight antologin, vilket känns rätt tragiskt. Jag tyckte alla böckerna var bra och grymt spännande. Jag tyckte bäst om första och sista boken men jag tror bara det blir första och andra som gör sig bra på film. Ser fram emot new moon filmen!

På besök

I torsdes åkte jag och hålsade på i stockholm, jocke som var ensam hemma och syster som var där och hälsade på. Vi hade trevligt. Frida och jag shoppade lite på fredagen jag hittade ett par shorts på beyond retro och en fin blus i nån annan affär i souk gallerian. På fredag kväll festade vi lite vilket var trevligt fast jag hade hoppats på att få gå ut och dansa, istället blev det en rätt trist privatfest. Men för och efterfest hemma hos kusinen var trevligt.

Bilderna är från las palmas glömde kameran i stockholm.


Yeah


Fridis och Jockis



Klipp klipp

Har bestämt mig nu bokar klipptid i veckan orkar inte vänta längre!

Längtar


Längtar!


Längtar!

Vilken ska man välja?

 

 

 


 

Idag blev tiden för min tatuering fastställd. Den 24e augusti ska jag tatuera mig frågan är vilken jag ska börja med?

Blommorna tänkte jag ha i en mindre version på skulderbladet/axeln i horisontell riktning, ingen kamera bara blommor, blad och fjäril. Det som är med den är att den är lite större så kanske ska man inte börja med den?

Mymlan tänkte jag ha i en färgglad version på ankeln/vaden. Är av tove jansson som är min favoritillustratör. Den är lite mindre och kankse bättre att börja med.

Blommorna är väldigt vackra tycker jag och mymlan är väldigt mig.

 

Alla åsikter räknas även om jag väljer själv till slut .Så snälla vad ska man välja?


queen

Älskar queen. Här är en av världens vackraste låtar.


Tatuerings beslutsångest

Jag ska tatuera mig i slutet av sommaren, och innan var jag säker på att jag ville ha en solros. Men eftesrom det faktist inte är min favoritblomma så har jag ändrat mig. Det här funderar jag skarpt på nu.



Jag har ett tag känt för en vallmo vilket är min absoluta favoritblomma. När jag såg den här tatueringen blev jag "kär". Den är så snygg! Dock så hade jag aldrig velat ha nått så stort, men min tanke är att man kan göra nått liknande som en liten slinga på skuldran och axeln.


Sen så har jag funderat på en sån här mymla på benet. Tove jansson är min favoritillustatör och en stor inspiration för mig. Brunt hår, bruna ögon och ett litet födelsemärke under vänster öga. Jag vill nog också ha lite starkare färger isåfall.



En liknande ren som den här ska jag ha nån dag. Jag vill ha en symbol för farfar och en ren passar minst lika bra som en solros, en liten på foten kanske.

Vad tycker ni att man ska välja eller börja med?


Mys firande

Igår hade vi somsagt 3 årsjubileum, idag firade vi med sushipickninck, lite presenter till hemmet och filmkväll med ben and jerrys. Vi såg jakten på lycka som var väldans bra.


Mums!


Mums!


Fossingar


Finfint!



Klippa mig

När jag känner att jag har råd ska jag klippa mig! Vi får väl se hur ligt det blir med mitt hår som lever sitt eget liv. Tänkte mig iaf nått sånt här...



Tänkte fortsätta ha långt men ska flika till det



Luggen tänkte jag ha lite såhär, alltså en kortare flikig snedlugg.

3 år



Idag har Emil och jag varit tillsammans i 3 år!

Limön

Jag, Emil och Effe tog en båttur till Limön idag, tyvärr blev det ett extremt skyfall när vi kom dit (vi som trodde det kulle bli sol och kankse bad). men vi lyckades ha trevligt ändå, vi åt goda mackor på Limö Café och sen när vädret blev bättre promenerade vi runt på ön. Sol och bad får det bli nån annan dag.


Limön


Coolingar


Haha, effe då!


Siluetter


I'm on a boat!


Vi åkte förbi "dödsön" som vi kallade den miljoner fåglar på en ö med nästan bara döda träd, läskigt!

Foto?

Börjar kännas lite trist med sålite egna bilder här på bloggen, måste nog börja fotografera och dokumentera mer själv.

Mums!

Idag köpte jag denna underbara klänning på indiska. Har kikat på den många gånger men tyckt att den var lite dyr men nu var den på rea, så då kunde jag ju inte låta bli!


Posten

Idag kom dessa två nyproduktioner av gammla reklamannonser hem i brevlådan. De är i a3 format och supercoola tycker jag, de ska få pryda vårt kök.


Squash sopppa

Idag har jag gjort en squashsoppa, som blev smarrig och krämig.

Ingredienser:
Margarin
1,5 Squash
1,5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
3 vitlöksklyftor
1,5 Hönsbuljongtärning
Oregano
Paprikapulver
Peppar
Salt

Gör såhär: Skala och hacka Squashen, bryn den i margarin i kastrull. Häll på vatten och grädde och smula i buljongen. Krydda med vitlök och lite av de övriga kryddorna. Låt koka 15 min. Mixa därefter soppan slät och servera med hemmbakat bröd.



Bilder


Skolarbete, Skräck, tema: havets vidunder. Arga isbjörnar.



Ett par lite hastigare modeskisser.

Mina skrällen


Caesar den lilla busen


Pallas den lilla sötnosen

Sommar

Just nu har jag en period då det inte händer nått, vilket är lite trist. Men från och med vecka 30 kommer det bli lite livat igen.
Detta planeras och funderas på.

  • V:30 Inte bestämt ännu men Stockholm/Östhammar är vad det lutar åt.
  •  Annars blir det Stugan i Dalarna ett par dagar.
  • V:31 Östhammar och skärgårn skulle jag tro
  • V:32-33(34) Halmstad
  • V:35 Börjar nog skolan igen

Aristocats



Jag såg lite av aristocats när jag var hos Linnea i halmstad. Den är mycket snyggare gjord än vad jag minns den och är inte introsången underbart söt på franska?

Jag idag


60tal



Jag fortsätter på min retrojakt och hittade idag denna fina gryta! Fick även hem ljustaken och burken som jag visat i ett tidigare inlägg, de med i 60/70tals stil.

Segt

Är rätt trist i Gävle just nu, inge folk här och vädret har vart dåligt. Men mycket mys med Emil förgyller dagarna och nu har iaf Effe kommit tillbaka så blir filmkväll idag. Här är vi i vår atelje i skolan.




Bakat bröd



Idag har jag varit ekonomisk och bakat eget bröd. Lite sådant får man ju fixa med när man är a-lös halva sommaren. Jag bakrade havrebröd med lingon, hoppas det blev gott. Har inte hunnit smaka ännu.

Ingredienser (2 limpor)
1 paket jäst (50g)
5 dl vatten
2 dl lingonsylt
1 msk salt
5 dl havregryn
13 dl fullkornsmjöl

Gör såhär: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av
vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, lingonsylt, salt, havregryn och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig.. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela den i två bitar. Forma varje bit till en limpa som läggs på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare i ca 30 min. Pensla limporna med kallt vatten och strö på lite havregryn. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 30 min. Låt svalna på galler.


Pallas

Idag tog vi ut den här lilla sötnosen i koppel för första gången. Tillsammans med Caesar såklart! Det gick mycket bra och hon verkade tycka att det var roligt. Caesar var mycket mer rädd i början, men jag antar att hans närvaro lugnar ner henne. Ska ta bilder på dem ute imorn.


Pin up

Emil och jag satsar fortfarande på att piffa till köket ooch letar förfullt efter 60tals burkar och pinuppor. Det som gav oss iden var att vi börjat samla på dessa snygga läkflaskor från abondio.


Framtiden???

Ja lite vet man iaf... Emil och jag har ett år kvar här sen åker vi till halmstad och jobbar, tjänar ihop pengar och reser! Men sen då? Då måste man välja en utbildning man värkligen får jobb av  = en som inehåller praktik. Vad ska jag läsa? Har alltid varit så säker på vad jag vill men just nun känns det svårt. Jag vill ju inte bli grafisk designer om jag måste frilansa för nåra ören. Jag vill kunna få ett fast jobb.

Så förpackningsdesigner är ett alternativ.
Det finns andra designinriktningar som kan funka med.
Men jag funderar även på djurskukvårdare, alltså man är ungefär en sjuksköterska på djursjukhus. Jag är fullt behörig till den utbildningen, så då skulle jag få nytta av Natur B och Matte B! Men det är inte direkt hyperbra betalt, så jag vet inte. Men det värkar kul iaf.

Beställt



Har precis beställt denna fina vintage klänning. Gillade färgen, den lär fungera bra i höst med.

Tomatfisk

Man saknar sitt kök lite när man är hemma hos familjen. Idag har jag gjort jordnötssmör, dock gick den dumma mixern sönder. Men hann få ihop en burk iaf. Nu lagar jag tomatfisk till kvällsmat. En mycket god och enkel fiskrätt i ugn.

Tomatfisk

Ingredienser

400 g sej
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 dl riven ost

Gör som så:
Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda grädde, tomatpuré och oregano. Häll det över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.



Visioner

Jag har en vision för vårt kök. Jag har börjat bli väldigt förtjust i 60-70tals dekorationer. Så tänkte satsa på en lite retro stil i köket. Mycket sådana här små dekorationer, lite pinupor och varför inte lite gammaldags reklamaffisher i nytryck. Emil delar visionen med mig så det här får vi satsa på!






En sommardag i gräset

Vinden fläktar mjukt
Böjer gräs och strå
Ovanför
Små vita moln
De rör sig sakta
Skuggar här nere
Hos mig
I gräset
En sommardag



Som sagt

Nu är jag som sagt tillbaka i Gävle. Tågresan var som vanligt inte problemfri, den här gången fanns det inge luftkonditionering på tåget och det var säkerligen 35 grader varmt där inne, det gick absolut inte att sova i den värmen. Både emil och jag tycker det känns lite trist att vara tillbaka. Men vi får göra det bästa av situationen och jag har trots allt haft en underbar dag i värmen.

Vi började dagen med att ligga o läsa i gräset läsa på gården Ceasar gick omkring i sitt röda koppel och jagade humlor. När vi blev hungriga cylade vi iväg och hade en liten sushipicknick. Sen var vi duktiga och handlade mat. Vi köpte även en välbehövd fläkt och et badminton set. Så vi har spelat badminton i parken hela eftermiddagen. Slutligen har vi kikat på en vampyrs bekännelser. Nu sitter jag här och skriver av mig och Emil spelar fall out.


Lite skoj ska man ha!



Det blev lite bus och påhitt. En torsdag kväll samlades jag, jenny, nicco, sebbe och rl. Vi satt först hemma hos nicko blandade drinkar och åt popcorn. Sen bar det av in till stan. Vi såg finalen på karaoke tävlingen och jag jenny och nicco knöt oss obligatoriska toapappers kransar nere på mårtensonns toaletter. '

Där efter lyckades vi alla komma in på morfars trots att sebbe och rl inte är fyllda 21 riktigt ännu. Där fick vi reda på att Micheal Jackson var död, vilker iof var tragiskt. Men det livade ändå upp att de spelade hans välkända låtar resten av kvällen. Slutligen sov jag över hoc nicco, vi gjorde massa pasta och somnade till sex and the city filmen.

Pickninck

Nu är jag hemma i Gävle och saknar redan halmstad, här är ett par uppdateringar.
Det blev fler picknickar på stranden bland annat med Emils familj i Lynga. Gilla hade gjort en jättegod pastasallad som vi alla åt av i solnedgången. För att smälta maten hoppade jag och Emil med hans små kusiner i sanddynerna, det är kul att leka ibland (eller ofta, hihi).



Emil med familj



Emil små kusiner vågade sig i det kalla havet